請問邊度有 MCE Remote 賣

請問有冇稍兄知道邊度下面呢款  RF MCE Remote 現貨賣? (唔想infrared)
請問還有沒有其他提議?
如不便公開, 請pm. 謝謝!

http://cgi.ebay.com.hk/ws/eBayIS ... p;item=290307280302

多謝回覆!
不過希望可以買到現貨. 唔知香港有冇呢?

新高登有
約$160-180
你去某間Display card代理果度就有得賣
不過好難買到你圖中果款
其他款, 專for Microsoft MCE用既大把

回覆 4# 的帖子

多謝回覆! 唔知可唔可以用係普通win xp 呢?

原帖由 catcat 於 2009-4-9 14:47 發表
多謝回覆! 唔知可唔可以用係普通win xp 呢?

可以, 但係邊有software岩用?
人地D掣專for Windows Media Center用

原帖由 KinChungE 於 2009-4-9 14:50 發表

可以, 但係邊有software岩用?
人地D掣專for Windows Media Center用

咁唔知有冇一啲可以控制其他software, 例如winamp, foobar 之類嘅remote 呢?
如果冇, 唯有用個pointer 呢控制.

原帖由 catcat 於 2009-4-9 14:59 發表

咁唔知有冇一啲可以控制其他software, 例如winamp, foobar 之類嘅remote 呢?
如果冇, 唯有用個pointer 呢控制.

通常remote係配指定software用, e.g. cyberlink remote --> cyber powercinema/powerdvd
如果你買Windows MCE Remote, Play, stop, next track, previous track, FF, rewind都會work既
但係其他掣就廢左

原帖由 KinChungE 於 2009-4-9 15:05 發表

通常remote係配指定software用, e.g. cyberlink remote --> cyber powercinema/powerdvd
如果你買Windows MCE Remote, Play, stop, next track, previous track, FF, rewind都會work既
但係其他掣就廢左

明白! 有呢幾個制都ok夠用.
謝謝指教!

樓上係咪講緊ATI remote wonder?好似同MCE remote 有少少唔同。

如果只係winxp 用,remote wonder夾girder,差不多所有program 都可以用到。

之前康藝賣$99,唔知宜家仲有冇。