[請問] 用左pci-e sound card之後, front panel係咪冇用架喇?

如題...
雖然有d 1999
希望各位師兄明

咩model

原帖由 google 於 2009-6-8 09:46 發表
咩model

mb係P5Q PRO
sound card係creative pci express x-fi titanium professional audio

我都用緊P5Q PRO.
張卡係XONAR D2X..
但係張卡無位插FRONT PANEL...
我都想知點插.

原帖由 hiro1214 於 2009-6-8 10:31 發表
我都用緊P5Q PRO.
張卡係XONAR D2X..
但係張卡無位插FRONT PANEL...
我都想知點插.

哈哈 師兄你張卡如何?
其實我仲未買 都未知買邊隻同係咪真係買
如果我又睇戲又打機又聽歌, 咁平衡黎講x-fi titanium pro audio o唔ok?

應該有針插?

原帖由 terence0103 於 2009-6-8 10:34 發表

哈哈 師兄你張卡如何?
如果我又睇戲又打機又聽歌, 咁平衡黎講x-fi titanium pro audio o唔ok?

聽歌打機都OK
無乜太大唔滿意.
我用呢張之前都係用X-FI
個人覺得X-FI 打機睇戲OK的.
但係聽歌就麻麻.
由X-FI EXTREME MUSIC 上XONAR D2X 覺得聽歌明顯有靚左.
(109DB --> 118DB )

原帖由 terence0103 於 2009-6-8 10:34 AM 發表

哈哈 師兄你張卡如何?

我用緊x-fi tita pro audio
打機正過我塊Rampage 2 Extreme送果張
不過你如果係聽歌的話就買asus比較好

丫,漏左講,front panel係可以用的,佢有齊hd audio同ac97的針

原帖由 inori 於 2009-6-8 10:50 發表

我用緊x-fi tita pro audio
打機正過我塊Rampage 2 Extreme送果張
不過你如果係聽歌的話就買asus比較好

丫,漏左講,front panel係可以用的,佢有齊hd audio同ac97的針

其實我聽歌又唔會好高要求,
始終我用緊5.1 systems, 真係聽歌都要2.1啦
不過其實如果聽歌黎講, 用呢張sound card同onboard果d有咩分別?

原帖由 terence0103 於 2009-6-8 10:34 發表

哈哈 師兄你張卡如何?

如果唔考慮打機一定要support eax (其實d2x都support...), d2x絕對ko x-fi...