靜音機箱推介

用緊聯力pc7, 而家想放左佢換個新箱, prefer 前後12cm扇, 有hd避震, $500內, 想問有咩比較靜o既箱好用?
cm sileo 500 好似幾好, antec 有無d類似o既箱?
睇過3R L1100, 唔鍾意佢前面無入風位, 但其他野都幾滿意, 諗緊好唔好買佢之後係前面板cut幾個入風位比佢
many thx!

$500內
+ 1XX to Antec Solo?
P.S. which version of PC7 do you have?

3R L1100 < 你前面加個ex-23就好好多
http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?tid=1228895

原帖由 snowing 於 2009-6-11 11:13 發表
$500內
+ 1XX to Antec Solo?
P.S. which version of PC7 do you have?

solo 個箱有無隔音綿架? 搵晚去漢科望望先, 如果個箱好的話我唔介意比多舊幾水, 有排用嘛
p.s. 我而家用緊o個隻係pc7 plus黑色(即係正刀賣緊$580o個隻...)

原帖由 zeroipm 於 2009-6-11 11:14 發表
3R L1100 < 你前面加個ex-23就好好多
http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?tid=1228895

我鍾意L1100其中一個原因係鍾意佢個hd吸震suspension呢...
anyway thx!!

sileo 500同L1100 都好唔錯
靜意一流 要Antec 就solo la
不過係8cm 入風出風 要留留意
Antec D靚箱多over 1000

原帖由 mrchan903 於 2009-6-11 16:59 發表

屋企有兩把12cm扇唔想waste左, 咁即係得返sileo 500同L1100
L1100平舊幾水, 但要自己係個膠面板開入風位...有辣有唔辣
搵日落黃金研究下先...

有無邊間買箱+牛有平架? 想換埋隻牛

原帖由 deadgwai 於 2009-6-11 17:04 發表

屋企有兩把12cm扇唔想waste左, 咁即係得返sileo 500同L1100
L1100平舊幾水, 但要自己係個膠面板開入風位...有辣有唔辣
搵日落黃金研究下先...

有無邊間買箱+牛有平架? 想換埋隻牛

好似中央田有平
希望C兄搵到心頭好

原帖由 mrchan903 於 2009-6-11 16:59 發表

Solo 係2*9cm入(or可以用索帶索1隻12cm),12cm出
計鋼水就Solo會好d,隔音都ok,要留意嘅係跟機嘅12cm fan 係mid or above 就會listen到 d 風聲