新高登係咪有Dell機箱賣架???

原帖由 kaho0808 於 2009-6-11 22:45 發表
Thanks

果d 係真係dell 機來架, 連xp pro license, p4 2.8 賣千三蚊

i don't think so

原帖由 kaho0808 於 2009-6-11 23:05 發表

咁有冇齋機箱賣架??

原帖由 kaho0808 於 2009-6-11 23:05 發表

咁有冇齋機箱賣架??

鴨街新鴨有時有,不過都好舊

原帖由 凌天羽 於 2009-6-11 23:03 發表

果d 係真係dell 機來架, 連xp pro license, p4 2.8 賣千三蚊

唔係8舊咋咩

原帖由 pigskinhk 於 2009-6-12 11:59 發表

唔係8舊咋咩

pro 既license 都唔止8 舊啦

8 舊果d 無xp pro license , 同埋部機好殘, 千鬆d 果d 新款好多
同埋外面貼紙係日文, 應該係日本用完ship 過來香港賣既, 佢地用得好好

如果各位c-hing要買, 記得要留意下有無DVI頭,因為有部分機係只有VGA頭. 買時小心.

原帖由 fxkee 於 2009-6-12 16:14 發表
如果各位c-hing要買, 記得要留意下有無DVI頭,因為有部分機係只有VGA頭. 買時小心.

查實看形號啦, 基本上dell 去到gx7 字頭都仲未有onboard dvi, 新高登緊既全部都係gx2x0 既

dell gx270 以下既model 係用ddr 1 , pci, 跟 ide hdd (亦有sata頭, 但要自己買線), ps2 km
dell gx280 以上既model 至係用ddr2, pcie, sata hdd , 只有usb 無ps2, 但gx280 係915 chipset, 唔支持dual core(查實唔好話dual, 連p4 3.8 g 都唔得, 因為細箱, 多成幾十w , 火牛唔夠力推咁多野)

回覆 7# 的帖子

買左隻 Compaq P4 2.8 連 XP Pro Lic 都係 七舊半

我都行左一大輪先買, 我只係覺得過千果d 只係真係個樣靚dd.....平d果d其實唔介意機身花少少其實都無乜分別