有無師兄可以幫幫手,唔該(想送小小野比人去外國讀書)

是咁的,有朋友就快去外國讀書啦,想送小小禮物比佢
1. n.b散熱,佢用HP 唔知14.x 定 15.x 吋
(姑媽 ok嗎?)
2.usb hubs
(真係唔知邊隻好)
有小小要求,就係要係ssp內買到 , thx

有$500 筆值,希望c/p 高同靚仔小小(男黎架)

是咁的,有朋友就快去外國讀書啦,想送小小禮物比佢
1. n.b散熱,佢用HP 唔知14.x 定 15.x 吋
(姑媽 ok ...
michaeltga2 發表於 2010-9-27 22:50

請問你個 friend 打唔打機/多唔多打字呢?

請問你個 friend 打唔打機/多唔多打字呢?
Impure 發表於 2010-9-27 23:17

6成文書,4成打機,我知佢部機好x熱(打機時)....我摸過

6成文書,4成打機,我知佢部機好x熱(打機時)....我摸過
michaeltga2 發表於 2010-9-27 23:27

可以買隻靚小小的 Mouse 比拒~
我自己就好鐘意玩 Gaming Mouse 的﹐當然唔係個個人都岩
但係你可以考慮下
因為講真個句﹐ Notebook Cooler 真係無咩作用
而 USB hub.... 就好似雞左小小~

可以買隻靚小小的 Mouse 比拒~
我自己就好鐘意玩 Gaming Mouse 的﹐當然唔係個個人都岩
但係你可以考慮下 ...
Impure 發表於 2010-9-27 23:31

Gaming mouse/headset都唔錯~

我都好鐘意gaming mouse, 不過headset就可以聽歌睇戲都得, 而且mouse唔係人人識分, headset就可以人人都知係好, 而且仲可以同佢skype >.<"

usb hubs真係有d頹~ nb散熱唔知會唔會用, 我就有都唔會用>.<"

兩位師兄超多謝你地建意,我無任何搞事成份,e兩樣野其實佢之前話過想要,不過係
隔左一排,咁我想問佢達成理想

兩位師兄超多謝你地建意,我無任何搞事成份,e兩樣野其實佢之前話過想要,不過係
隔左一排,咁我想問佢達成 ...
michaeltga2 發表於 2010-9-28 00:01

呵呵~ 點都好啦~ 送野比人最緊要岩用同有心
起碼一隻好用的 Mouse/Keyboard 會日日用

http://www.hkepc.com/forum/viewt ... &extra=page%3D1

等得的話可以等下一團, 呢d hub應該冇咁頹, 或者可以找sup兄睇下有冇法而家買到@@"

Depend how long your friend will use the notebook to play game. If is very long period of time, then a notebook cooler can help the notebook from overheating.
Otherwise instead of getting a notebook cooler, I would get a good set of keyboard+mouse, that way, he can have more freedom in terms of how he can use the notebook at home, as well as it being more comfortable/better than notebook keyboard/mouse while gaming.

Notebook cooler size for 14-15" notebook package size is about as big as a set of keyboard and mouse, so it shouldn't be a problem for your friend to pack it oversea.

靚仔D又易在ssp內買到……Buffalo啦~~
http://www.hornington.com/e/cust ... catalog_buffalo.asp
佢D 電腦配件 Accessory 見得下人