請求滑鼠推介~

有冇邊幾隻model介紹下~最好係wireless+慳電+好用 價錢500左右
平時會打war3

之前一直用開genius netscroll 120, 想要差唔多大細
其實呢隻一直用得好滿意 係化學d 不過3x蚊要換都好平

隻mouse近排睇返先知800dpi, 咁d去到3千幾dpi其實有咩意思?
係咪準d咁解?

搭單問埋魔鬼大人有冇mouse+mousepad賣..
就快忍唔住去你到執一set mouse/kb...

實在害人不淺...

近排新貴 G700
我都好想買...但上個星期3都好似冇貨...

隻mouse近排睇返先知800dpi, 咁d去到3千幾dpi其實有咩意思?
係咪準d咁解?

應該係快d,我24"吋Mon set 2300dpi,
同埋玩Game的反應都可以隨時加快 ~

應該係快d,我24"吋Mon set 2300dpi,
同埋玩Game的反應都可以隨時加快 ~
COD 發表於 2010-10-10 01:36

自己就用緊 23 inch mon + 700dpi 文書用
2300dpi 我自己覺得過份快
不過Ching 控制到係好事~ 起碼唔洗隻手郁動 gum 多~

19寸mon 1400dpi文書用, 對我來講再高dpi個pointer真係會飛走>.<"

gaming用400, 1900dpi停加速~

回樓主, wireless+慳電+好用
wireless+慳電ge gaming真係冇咩... 因為普通全能型mouse先會promote慳電, 你呢個價位, 唔怕重, logitech mx620/m705都可以的, 但係就冇得調dpi~

如果唔要冇線, 我諗好多師兄都有緊deathadder/g500/kinzu, 呢幾隻c/p都唔差而且你打war3都唔會要用好多制~

即係愈高dpi..隻手郁少少pointer就郁多多吧..
我諗我都係800左右就可以..跟返原先隻netscroll 120

想換mouse主要係因為希望拎得順手d
另外好多師兄都話logitech既無段滑輪好爽..又多左pageup/pagedown制
之前係呢區見到隻幾多人讚好..唔係g700 好似有510呢幾個字果隻..

如果唔需要wireless, 有冇好介紹XD?
大細麻煩請參考genius netscroll120..

我諗我都係800左右就可以..跟返原先隻netscroll 120

想換mou ...
skeyeung 發表於 2010-10-10 12:03

睇番你隻 Genius Netscroll 120 d specs, 好似係 1200 dpi

想換mou ...
skeyeung 發表於 2010-10-10 12:03

mx620/m705/M950/G700/MX-R/vx-r都有無段滑輪

510之類的, 應該係g500/mx518, 那兩隻最大差別應該係手感同有冇法碼可以調重量吧?

睇番你隻 Genius Netscroll 120 d specs, 好似係 1200 dpi
Impure 發表於 2010-10-10 12:16

我睇呢到佢寫800
http://www.geniusnet.com.tw/wSit ... ctNode=650&mp=4

不過佢個spec可能錯 明明係usb但又寫PS2

mx620/m705/M950/G700/MX-R/vx-r都有無段滑輪

510之類的, 應該係g500/mx518, 那兩隻最大差別應該係手感 ...
Comhk 發表於 2010-10-10 12:16

上官網睇過一次
睇中左m705 師兄有冇咩意見??