熱浸染

近日好多唔同既師兄都PM問我用咩染之類既問題,有興趣可以睇下以下連結。

http://www.hkepc.com/forum/viewt ... 0781&highlight=

我開Post 2句就完 邊有uk甘詳盡 如果唔貼佢d link 出黎分分鐘講幾日都未知點染 ...
099 發表於 2012-2-20 19:50

特登寫得詳盡些少出梨分享,就係希望幫到真正有心玩既師兄去試
唔使吓吓碰板!

你就係有心玩既成功例子啦

噴唔系有機會會唔同色咩??
tommykwan222 發表於 2012-2-20 19:54

唔會淨係上一層,同埋我唔係用一罐罐果D噴油,你問魔鬼SIR啦,我就唔解釋啦(都唔知點講好),但係就唔會唔同色

知就ok,熱浸染其實係唔錯ge選擇(唔洗煩,一個鐘搞掂),但係噴個色就靚D,但係就要大量時間 ...
wonghoyat 發表於 2012-2-20 19:51

噴唔系有機會會唔同色咩??

我知咩黎
tommykwan222 發表於 2012-2-20 19:48

知就ok,熱浸染其實係唔錯ge選擇(唔洗煩,一個鐘搞掂),但係噴個色就靚D,但係就要大量時間

你真係要唔該UK-BOY C 兄wo~
moseshin 發表於 2012-2-20 19:50

我開Post 2句就完 邊有uk甘詳盡 如果唔貼佢d link 出黎分分鐘講幾日都未知點染

問題係如果本身唔咩基本知識會好易88,建議未試過果D叫魔鬼SIR下一次開爐果陣預埋你地啦(我自己就 ...
wonghoyat 發表於 2012-2-20 19:43

我知咩黎

CHing西利呀,
但我怕會係屋企中毒生"忘"...

ok, 等我遲D有機會玩下先
tommykwan222 發表於 2012-2-20 19:40

問題係如果本身唔咩基本知識會好易88,建議未試過果D叫魔鬼SIR下一次開爐果陣預埋你地啦(我自己就就算染到奇奇怪怪都可以用噴槍補翻,如果唔知咩係噴槍(唔係模型用,模型用唔夠力),自己問下魔鬼SIR啦)