香港有冇得賣 Gremany layout 的 keyboard ?

我有個同事佢係德國人, 佢問我香港有冇 Gremany layout 的 keyboard 賣?唔知各位有冇idea 呢?

可唔可以用remap 去解決? dell 會唔會有?

乜有德文keyboard 咁得意ga? 俄文個layout 又有唔同?

可唔可以用remap 去解決? dell 會唔會有?

乜有德文keyboard 咁得意ga? 俄文個layout 又有唔同? ...
sa52783 發表於 2012-4-3 13:54

我諗都係習慣的問題, 冇話得唔得, 佢話有就最好啦?

其實上EBAY買應該最易

我諗都係習慣的問題, 冇話得唔得, 佢話有就最好啦?
Alexwai 發表於 2012-4-3 13:58

EU layout is ok?

去新高登撞下有冇, 好多古靈精怪野
德文就未見過, 日文就見過好多次

係Windows轉keyboard type 唔得咩??

係Windows轉keyboard type 唔得咩??
tommykwan222 發表於 2012-4-3 21:56

我諗佢都係貪方便。

香港都幾難搞,可以試下係amazon.de or .at 睇下佢地寄唔寄 HK
我room mate 都係叫親戚寄過泥.... 或者Xmas 返去過時買
另外,英文人用德文keyboard 容易上手D,但係德文人用英文keyboard 會想死..
因為冇咗幾個德文字母key

Apple keyboard in 新高登電腦廣場
有日,俄,英,法,歐 & 韓文各種版本

May also have German?
http://www.price.com.hk/product.php?p=112372