想搵KEYBOARD同MOUSE, 求師兄推介

想搵KEYBOARD同MOUSE, 都多少會打機(LOL), 又會畫下CAD同一般文書用, 但有少少特殊要求:

KEYBOARD: 好想有埋USB HUB(兩個位左右就可以), 可以有線(有HUB都唔會有無線啦可?), 最好機械式, $1000上落預算

MOUSE: 有冇係可以揀有線同無線架呢? 即係插住條CABLE就有線, 甩開CABLE就可以用無線adapter, 預算未諗, 都係幾百蚊啦

求師兄們推介!

Keyboard:符合你要求應該都係Cherry1865,兩個usb hub,價錢就over左D,HKD1400。
或者一隻我唔建議買ge鍵盤,Razar BWU,都係兩個Usb Hub,價錢around HKD1000

Mouse:呢D我唔多熟,但係好似R.A.T 9 都ok。

想搵KEYBOARD同MOUSE, 都多少會打機(LOL), 又會畫下CAD同一般文書用, 但有少少特殊要求:

KEYBOARD: 好想有 ...
whateverMan 發表於 2012-4-9 20:32

另一隻有USB hub keyboard, Steelseries 7G... 不過只有黑軸, 比較重手
Mouse 都唔多熟

回復 3# raisin

嘩R.A.T.9個款好勁秋咁喎....

咦師兄黑軸點解係重手呢? 唔係太識....

回復  raisin

嘩R.A.T.9個款好勁秋咁喎....

咦師兄黑軸點解係重手呢? 唔係太識.... ...
whateverMan 發表於 2012-4-9 21:15

因為黑軸條彈弓比較硬,所以感覺會比較硬(通常我地會話重),但係直上直落個感覺極好。紅軸都係直上直落,但係我就覺得太過敏感
我通常唔建議手指力度細ge人買,特別系從來未接觸機械式鍵盤ge人
最好都係親身試下咩軸適合你

BTW R.A.T9只系無奈中ge建議(因為唔係太熟),如果唔係一定要無線就建議買SS出ge滑鼠

usb hub既最好最令選擇:
das keyboard

usb hub既最好最令選擇:
das keyboard
fatcat2600 發表於 2012-4-9 21:30

邊度搵到, 同埋幾錢?

邊度搵到, 同埋幾錢?
raisin 發表於 2012-4-9 21:35

好似有...只係見過話有賣
但係你可以上網訂
我同學訂好似要15XX

但係你可以上網訂
我同學訂好似要15XX ...
tommykwan222 發表於 2012-4-9 21:36

我就唔會搞,只野望落唔中意。比千伍我買只9008s好過

但係你可以上網訂
我同學訂好似要15XX ...
tommykwan222 發表於 2012-4-9 21:36

in taobao ,it  Only course 499-699rmb