$1400 以下 紅軸介紹 , 有MARCO , 發光

考慮緊 CMSTORM TRIGGER  和 CORSAIR K90 (已知唔係全機械) ...
想問仲有無其他推介 ?

係囉
其實我都想set MARCO

考慮緊 CMSTORM TRIGGER  和 CORSAIR K90 (已知唔係全機械) ...
想問仲有無其他推介 ? ...
wlckenny 發表於 2012-6-4 00:22

實體macro鍵咁重要? 如果買隻9008S, 然後用Auto Hotkey 之類 將唔用既地方set做你想要既macro功能 work 唔 work?

我都想知有咩是機械軸  有Macro既鍵盤
幫推幫推

我都想知有咩是機械軸  有Macro既鍵盤
幫推幫推
紫楓鈴 發表於 2012-6-4 10:48

如果要實體macro鍵... QPad, iOne 有出, 不過香港唔覺有得賣

實體macro鍵咁重要? 如果買隻9008S, 然後用Auto Hotkey 之類 將唔用既地方set做你想要既macro功能 work  ...
raisin 發表於 2012-6-4 10:10

9008s 外型上就同現有的1087 差唔多
....買成千蚊買...都想外型上有點分別...

9008s 外型上就同現有的1087 差唔多
....買成千蚊買...都想外型上有點分別... ...
wlckenny 發表於 2012-6-4 10:55

1087 = 87key
9008s = 104key 背光

聽人講造工同QC  9008s優勝

如果要實體macro鍵... QPad, iOne 有出, 不過香港唔覺有得賣
raisin 發表於 2012-6-4 10:54

未聽過.. 無咩信心買
機械軸我要試過先敢買. 吾同牌子同軸都可以吾同手感...

CM 隻87Key 紅軸其實okay  但可惜無marco

未聽過.. 無咩信心買
機械軸我要試過先敢買. 吾同牌子同軸都可以吾同手感...

CM 隻87Key 紅軸其實okay   ...
紫楓鈴 發表於 2012-6-4 11:02

睇番 iOne好似係BWU既代工廠, 同時代工其他幾隻gaming keyboard, 例如QPad, XAmor... 有人懷疑Trigger都係同一間代工, 不過好似未證實...

市面上紅軸gaming keyboard選擇都幾少, 如果唔趕住買, 會唔會等呢隻Gigabyte?
http://www.hkepc.com/forum/viewt ... 6424&highlight=

black window 囉....