我想買mouse,但係又唔想買mouse...

跟機送既MOUSE可以有咩質素? 唔岩用唔代表MOUSE唔岩你用,你可以落場試下MOUSE DEMO先既TRACKBALL 我就真係未用過,不過朋友話用慣左就好正。除左棲上介紹果個之外,LOGITECH都有出有線同無線。試下先買囉。

繪圖板啦,可當MOUSE用

回復  oolong326

你要咁準嚟做乜先?如果係用嚟打機/做設計的話,Kensington出咗一批Trackball都好 ...
wingkei0116 發表於 2012-6-22 10:17

最近買了一隻淘寶貨slimblade, 初用感覺不錯, 不過要再多點時間熟習.

回復  happy_gemini
中國的會爆炸架~~如果真係長用,俾多少少都係買行貨有保障d~~ ...
wingkei0116 發表於 2012-6-22 12:22

第一次用trackball (也不完全是, 很多年前初學電腦時用過, 當時體驗很差...), 買隻行貨超過$1,000有點不捨得, 但又不想買隻差的, 因之前的體驗及其他用家的分享, 如果買隻次級的最後也是不滿意也是浪費金錢, 所以都是一心想要隻slimblade來重新體驗. 如果用落適應, 這隻壞了再買新行貨.

用咗電腦跟機送嗰個mouse成半年,真係頂佢唔順,又要屈住隻手又夠唔準。想轉好耐但係我又唔想再用mouse, 有冇 ...
oolong326 發表於 22-6-2012 10:10

就咁睇標題 笑左!!

回復  happy_gemini
中國的會爆炸架~~如果真係長用,俾多少少都係買行貨有保障d~~ ...
wingkei0116 發表於 22-6-2012 12:22

Trackball都會爆炸??? 得零件 無電池 應該唔會爆炸呀