[開箱] Filco Majestouch二代 87紅軸 + 淡彩鍵帽

都唔係新野, 而且我不專業 但都開開分享下

今日收到了

有圖中所見東西, 本體/淡彩鍵帽/12宮鍵帽/同送既5粒鍵帽+拔鍵器/仲有兩粒玩既金屬鍵帽

model係: FKBN87MRL/EW2

打開本體

連埋條線 淨重為....1042g, 單keyboard為....987g

紅軸 i like it

好啦開始搞屎棍亂換

先換37粒淡彩鍵

方向鍵

都還可以啦 我仲未識分PBT點認

整體外貌

又試下換送果4粒WASD

睇近d個十二宮

就咁就上左枱....

再來就係全87+方向鍵換晒

開箱後感: 我第一隻既機械keyboard就係咁啦, 紅軸真係好似師兄們咁講, 係柔軟得離又好敏感...好似女咁....正!!

我的無聊不專業開箱文:
9) Plextor M5P 128GBx2 (Z77 Raid-0 簡測)
8) Bitfenix Prodigy Mini-ITX 黑色
7) Filco 輕中重三軸+白燈 MOD
6) 遲來的白色Eizo EV2335W
5) [小分享] Ducky PBT雷刻(倉頡碼鍵帽)
4) [小分享] 機械軸鍵盤減音膠圈
3) ARTISAN KAI.G3 紫電MID+仿SS固線器
2) 仿filco牛皮真皮雙層鍵盤+滑鼠手托
1) Filco Majestouch二代 87紅軸+淡彩鍵帽

都唔係新野, 而且我不專業 但都開開分享下

今日收到了

有圖中所見東西 本體/淡彩37鍵帽/12宮鍵帽/同送 ...
惡魔城城主 發表於 2012-6-26 00:21

青軸...打字好爽
白色KC&KB再加淡彩KC唔錯喎.支持~

BTW.....隻野得104G????有無咁輕.....

你個鍵盤硬皮托何來的!

BTW.....隻野得104G????有無咁輕.....
samlcy1997 發表於 26-6-2012 00:26

唔知啊..但我拎過race同pure感覺都差唔多上下, 可能我未習慣...依類keyboard對我來講都係重手dd感覺so good

個鍵盤都好似女咁

你個鍵盤硬皮托何來的!
LuciferAbyss 發表於 26-6-2012 00:29

果個皮托..佢係山寨版 抄filco原裝, 因為原裝得黑色 我見佢平又應該唔會爆炸就買離試下

佢叫"正品國產二代PU皮 機械鍵盤手托"

果個皮托..佢係山寨版 抄filco原裝, 因為原裝得黑色 我見佢平又應該唔會爆炸就買離試下

佢叫"正品國 ...
惡魔城城主 發表於 2012-6-26 00:34

呢隻野絕對抵玩!

換埋白無刻應該靚好多

唔知啊..但我拎過race同pure感覺都差唔多上下, 可能我未習慣...依類keyboard對我來講都係重手dd感覺so ...
惡魔城城主 發表於 2012-6-26 00:30

係1042g定係104.2g......