想買部鐳射打印機,請各師兄給一些意見

各師兄好,近排想買部雷射打印機
要求要有雙面打印(黑白)同雙面掃描(彩色)。 價錢2500或以內。

上網看過一會,睇中左三部,但唔知邊部好?或者會唔會有其他更好選擇?感謝

1. Ricoh sp325sfnw

2. Fuji Xerox docu print m275z

3. Brother MFCL 2750DW

Ricoh機未用過唔知,Brother MFC L2750DW上個月買咗,暫時幾滿意,上個月買會有400蚊八達通卡送,已登記但未收到換領信;至於Fuji Xerox M275z睇樣應該係同Brother MFC L2750DW同款不同色,由Brother OEM,功能類似M265z,但新款機記憶體多D,碳粉容量又多D。

Ricoh機未用過唔知,Brother MFC L2750DW上個月買咗,暫時幾滿意,上個月買會有400蚊八達通卡送,已登記但 ...
KGB2016 發表於 2018-1-24 20:00

多謝師兄回覆,請問brother部機係未打印掃描都雙面?另請問你在哪買?

多謝師兄回覆,請問brother部機係未打印掃描都雙面?另請問你在哪買?
queton 發表於 2018-1-24 21:54

Brother呢部機係全雙面嘅!自動雙面打印、雙面彩色掃描、雙面影印、雙面傳真、電腦傳真、有線/無線綱絡、NFC、雲端列印等。係高登電腦中心一樓買嘅,建議上格價綱了解一下價錢先!

queton 發表於 2018-1-24 21:54

非常感謝C HING 的幫忙, 再次感激閣下

師兄,雖然 Fuji Xerox M275z 係OEM Brother MFC L2750DW,
但都要睇埋碳粉,Xerox 貴少少,但print out 質素有保證喎~

師兄,雖然 Fuji Xerox M275z 係OEM Brother MFC L2750DW,
但都要睇埋碳粉,Xerox 貴少少,但print out 質 ...
pllms 發表於 2018-1-25 11:58

呢部機連粉都同Brother一樣, 點有保證D?

我都諗住買Printer 而家部Brother T700W 次次Print都疊紙出又Jam紙
對Brother 真係冇乜好感, 諗緊換
本身諗住買Fuji Xerox M275z
而家諗緊Epson L6170,但香港冇,唯有買L4160
雖然唔係Laser, 但有彩色,自動雙面打印, EcoTank 入墨 好似唔錯
M275z同L4160 兩部機價錢差唔多 都係$1700到$2000左右

我都諗住買Printer 而家部Brother T700W 次次Print都疊紙出又Jam紙
對Brother 真係冇乜好感, 諗緊換
本身諗 ...
siuhongm 發表於 2018-2-1 11:41

Fuji Xerox M275z係Brother OEM
如果你對Brother冇好感, 咁都唔好買呢部