文件掃描器

https://www.amazon.com/Brother-D ... %2Bscanner&th=1

有沒有人用過?好用麼?因為屋企有好多舊紙張文件,棄之可惜但短期又未用得上,保存又麻煩

去深水步買會不會平很多?

淘寶有類似的代用品麼?

唔好用圖片呢D, 要續張攝入去超唔方便 + 好容易唔夠力令scan出黎變形
送紙式scanner一般都貴, 閒閒地2-3k起
淘寶有大量Fujitsu洋垃圾, 高速 + 只係幾舊水一部

唔好用圖片呢D, 要續張攝入去超唔方便 + 好容易唔夠力令scan出黎變形
送紙式scanner一般都貴, 閒閒地2-3k起 ...
KinChungE 發表於 2018-2-2 23:06

唔明 我條amazon link的不是“送紙式" 的麼?
Fujitshu洋垃圾? 那即是推介還是不推薦

洋垃圾有送紙器 (paper feeder)

唔明 我條amazon link的不是“送紙式" 的麼?
Fujitshu洋垃圾? 那即是推介還是不推薦 ...
tsw888 發表於 2018-2-3 01:28

你amazon link呢種送紙式係要續放張
放完一張, scan完再放第二張

Fujitsu洋垃圾好用得多, 一分鐘幾十張

咩叫“洋垃圾”

咩叫“洋垃圾”
tsw888 發表於 2018-2-6 23:33

淘寶二手貨

你呢款係便攜式,就係方便拎同埋細
但質素同速度絕對比同價低好多,你冇便攜需求絕對唔會選呢款

另外記住呢款送紙式係真係要一頁頁紙張文件先得
書架話唔建議...

近排買左部Epson V300掃書所以有少少研究

近排買左部Epson V300掃書所以有少少研究
tuyylihk 發表於 2018-2-7 10:03 AM

逐頁揭,定割斷書脊?

逐頁揭,定割斷書脊?
TH30 發表於 2018-2-7 10:12

我主要係畫冊雜誌所以逐頁冇問題
唔想拆