[電腦椅]想買張好的電腦椅。本身果張唔好推。

家裡本身係磚地,張電腦椅係推來推去果時,地面成日有路過的痕跡,所以要成日清理現場。
我已經好勤清理輪子,但過兩三日又係攪到地面出痕,而且我都定期為輪子噴WD40,但只能拉長日子,但問題依然會出現。
本身睇中那類型,背唔先高,但要透氣。
Wagner W5
預算兩萬蚊內,請問有沒有好的推介(現在香港能訂到)。

有痕跡會唔會係因為地下間唔中有一點點污漬 久而久之痴哂係轆到 再痴返落地?
我屋企都有同樣問題 坐半日得閒又要抹地

可能諗先換輪,如果是直插的,會好實。

有痕跡會唔會係因為地下間唔中有一點點污漬 久而久之痴哂係轆到 再痴返落地?
我屋企都有同樣問題 坐半日得 ...
hood1916 發表於 8/2/2019 13:14

應該也是這樣子

換轆, 同埋唔好再用WD40
未必一勞永逸, 不過換套靚嘅Rollerblade PU轆起碼可以大幅減少清潔次數, 幾乎適合任何地板

(參考: https://www.amazon.com/s/?keywor ... r%20caster%20wheels)

換轆, 同埋唔好再用WD40
未必一勞永逸, 不過換套靚嘅Rollerblade PU轆起碼可以大幅減少清潔次數, 幾乎適合 ...
Passer2k 發表於 8/2/2019 19:11

怎樣可以把這類接頭拆下來?

風十三 發表於 8/2/2019 20:24

Google Search︰拆電腦椅輪子

風十三 發表於 2019-2-8 20:24

一般只係少少榫口頂住, 多少暴力就OK (好似#8樓條link咁)
個別情況睇番砌櫈時張說明書

Google Search︰拆電腦椅輪子
傑洛 發表於 8/2/2019 20:29

睇咗條片,都幾容易。