買鐳射printer 邊部好?

家用
之前用緊墨水的hp,但麻煩在少列印,要用就乾墨,急住印野就多得佢唔少。
所以想要換機,想轉鐳射

希望有彩色,掃描
如可以,有埋fax最好。
放櫃裡,唔可以太過高身。
櫃高14寸,即大約35cm
櫃闊21寸,即大約53cm
櫃板因可像鍵盤位可做到申出來,所以若掃描要 揭蓋,只要推塊板出黎便可,不用預打開後既高度。
唔知搵邊個牌子邊部好?

彩色AIO唔可能會細部

我都俾hp玩死 下次都係買epson連供

彩色AIO唔可能會細部
KinChungE 發表於 2019-12-26 01:21 AM

不超過這高度便可。

三穿七 發表於 2019-12-26 01:38 AM

對,hp這部機
我買有影印,掃描,fax,列印
掃描用得較多點
fax少用
影印及列印只是幾個月一兩次,
結果。。。兩年墨水換了兩次,但印既野不太多,便變成一盒墨水就數張至十張紙,太貴了。。。
家沒有列印機又麻煩,家人有時急住要印野偏偏沒有舖頭開門(試過多次了,每次我都問為何搞到咁急。。。)
所以還是想多功能既列印機,但家細,不能座地咁大部。。。

現在部機彩色墨盒嘈不是正版,黑色墨盒竟是出唔到墨(我每次都買原廠墨喔!諗住不是大量列印,無謂買副廠搞壞部機)

對,hp這部機
我買有影印,掃描,fax,列印
掃描用得較多點
fax少用
影印及列印只是幾個月一兩次,
結果 ...
photohk 發表於 2019-12-26 09:32

我都係印量小 有考慮鐳射但體積真係令人卻步

不超過這高度便可。
photohk 發表於 2019-12-26 09:22

35cm

50cm都未必得啦

你都係唯有諗翻噴墨機

彩色AIO唔可能會細部
KinChungE 發表於 2019-12-26 01:21

hp m177fw dimension 應該塞得落,不過迫到連 scanner 蓋都揭唔起,玩自己

三穿七 發表於 2019-12-26 01:38

利申:我有部 cp1025w,買左幾年,一個月印一兩張左右,無乜特別野...
唔用時笠大膠袋,雷射機機內越少塵越好...

係 driver 垃圾,最憎 hp driver...

建議用返原廠連供inkjet啦. 都系千幾有交易. all in one laser 價高/大size.