高清MP4(未必)百花齊放

整理一下,有新資料會再更新
艾諾V3000HD

評測:http://www.wqsky.com/hk/list/4298.htm
支援mini SDHC插卡
官方價格:8GB 699人仔, 16GB 799人仔

艾諾V6000HDA

艾諾V6000HDB

艾諾V6000HDG

艾諾V6000HDI

V6000HD系列與V3000HD不同之處
第一,應該全部V6000系列都有3種顏色 - 黑,白,粉, V3000HD只有黑色
第二, 重新設計外殼, 改善V3000HD入塵問題, 喇叭位改了側面
第三, 改miniSD為TF(micro sd), 最大一樣是32GB卡
第四, 按鍵增加了, 多了兩個制, 應該是為了方便操作

歌美X690HD

官方價格:8GB 699人仔
支援micro SDHC插卡

昂達VX535HD

酷比B55

馳為M7O PLUS

小道消息:
由于HD方案是由艾诺主导,联合华芯飞研制的,

所以在芯片分配上,艾诺拥有百分之九十的量,并拥有最新固件更新

剩下的百分之十,,由歌美,昂达,酷比魔方,以及后期台电瓜分.........

歌美因为是华芯飞全资控股,分得的比例最大,在百分之十的量里,独家占了百分之五

昂达和艾诺以及华芯飞有比较良好的战略关系,,所以这次也可以占用百分之三,

剩下的百分之二,由酷比魔方占用,或者和台电瓜分.....
原文LINK:http://bbs.imp3.net/viewthread.php?tid=522080

百花齊放係好,但..............欠耐心者死得!

艾諾V3000HD...look like
already sell??  & soung is ok ??

這麼多部都冇一部有WIFI , 我始終要用PSP當PMP用, 真失望

原帖由 mephist 於 2008-12-24 10:54 發表
這麼多部都冇一部有WIFI , 我始終要用PSP當PMP用, 真失望

愛可視 archos 605 wifi幫到你,
買啦,唔係貴,幾k野姐,ok!??
一部1k唔使的mp4你要佢曉飛咩!

原帖由 san12262007 於 2008-12-24 11:38 發表

愛可視 archos 605 wifi幫到你,
買啦,唔係貴,幾k野姐,ok!??
一部1k唔使的mp4你要佢曉飛咩!

我講的WIFI係可以睇HOST上的片, 不是用來上網, 這部 愛可視 archos 605 唔掂

再者, 要俾多些不是問題, 只要睇到HOST上的片, 細過及輕過PSP就可以啦, 這些年來冇一部PMP可以做到類似PSP的功能, 這樣才失望

原帖由 mephist 於 2008-12-24 13:34 發表

我講的WIFI係可以睇HOST上的片, 不是用來上網, 這部 愛可視 archos 605 唔掂噃

再者, 要俾多些不是問題, 只要睇到HOST上的片, 細過及輕過PSP就可以啦, 這些年來冇一部PMP可以做到類似PSP的功能, 這樣才失望

咁你都要睇下依家講緊的是一系列高清rmvb的mp4,
你要的host片功能我想唔會有mp4做到吧,除了高端的mp4.

which one can play MP4 format? I know v3000HD not support play mp4

MP4也HD