請問艾 諾V6000HD機有無套可配買?

請問在何處買和幾多錢?
謝謝回覆!

原帖由 ivannwk 於 2009-6-7 11:35 發表
請問在何處買和幾多錢?
謝謝回覆!

除左腳座20 蚊舊外, 其它要自制, 我就做左一個用4 個筆芯電既電池盒,
最難搵係條帶細火牛頭既電線

甚至試過拆個DISPLAY 仔出來拎去華強搵人換水晶膜添.... 而家我部6000 係水晶膜既

恆源數碼-V6000HDA- Soft plastic套 (White colour only)- Around HKD30.

忘記左講, ainol 系列既耳筒插座其實幾易壞架, 有時會斷針, 有時會接觸不良

我之前有兩隻壞過插座, 結果要響華強北買番果d 插座換番佢

呢d 插座每隻一蚊左右, 有兩款以搵, 建議如果將來真係壞左,
換大點果種會好過原裝細點果種

有冇圖片睇呀 ?

原帖由 snoopyhsy 於 2009-6-13 09:42 發表
有冇圖片睇呀 ?

右下係自制電盒, 己經插左響影相果部機度(for demo only),
基本上去旅行煲十幾個鐘必定要帶佢, 另加多幾排細充電, 用充電機一定快過ainol 既火牛

左下係spare 既耳筒位, 因為ainol 既耳筒幾易壞, 所以我響深圳買定spare 可以換

回覆 4# 的帖子

how to open the case?  I cannot find any screw

原帖由 Coker119 於 2009-6-16 16:57 發表
how to open the case?  I cannot find any screw

6000既話, 你毯開旁邊speaker 果兩張金屬打洞貼, 佢係用雙面膠紙貼既
之後會見到4 粒鏍絲, 你拆開佢個殼就可以好易一開為二架啦

3000 既就係毯開亞加力膠搵鏍絲開

之後換插2500mah li-ion 電啦

可否講解如何折機?

原帖由 raymondh88 於 2009-6-16 17:34 發表
可否講解如何折機?

己答, 看上文
用cutter 頭去毯容易d