究竟t11,t12,v6000ndv定v6000hds好

同埋大家知唔知佢地幾錢

SZ - all 8GB version
HDV RMB499
HDS RMB699
T10 RMB799
T11 RMB999
T12 RMB699

HK - all 8GB version
HDV HKD660
HDS HKD820
T10 HKD980
T11 RMB1250

買國產pmp, 唔駛唸錢架啦

事關如果部機唔夠用, made in china 既係唔會update firmware 然後開新既codex 或者係加功能, 好少可咁做

所以一係唔買, 一係就買最top 等日後無咁易要再中招.....
如果唔係好似舊年開始轉hd 潮咁, 三個月換一部機, 真係好難頂架

國產機fade out得太快,firmware幾乎唔會update,所以買D性價比高既好D,而家最高一定係HDV 4GB(如果有的話),冇既先買8GB

原帖由 yizi 於 2009-6-17 22:15 發表
國產機fade out得太快,firmware幾乎唔會update,所以買D性價比高既好D,而家最高一定係HDV 4GB(如果有的話),冇既先買8GB

fade out 得太快我好同意, ahcros 到而家都仲未敢一年fade out 三代機
但ainol 竟然可以一年內出四代...

唔一定係性價比高定低, 最重要係要多片種可以播,
因為預左永遠都唔會再有firmware 去增加可播既片種

至於4g 同8g, 如果有插卡slot, 查實4g 真係好夠, 買張16g card 分分鐘平過4g 跟8g 既差價....

我會選藍魔T10

至於4g 同8g, 如果有插卡slot, 查實4g 真係好夠, 買張16g card 分分鐘平過4g 跟8g 既差價...

8g microSD $125
16 microSD $299 (class 2), $399 (class 6)

8g flash始終有用,有可能有大過4g嘅vob。

原帖由 凌天羽 於 2009-6-18 01:46 發表

fade out 得太快我好同意, ahcros 到而家都仲未敢一年fade out 三代機
但ainol 竟然可以一年內出四代...

唔一定係性價比高定低, 最重要係要多片種可以播,
因為預左永遠都唔會再有firmware 去增加可播既片種

至於4g 同8g, 如果有插卡slot, 查實4g 真係好夠, 買張16g card 分分鐘平過4g 跟8g 既差價....

除左差價之外,仲有就係傳輸速度,好在聽聞HDV有成8MB write,但HDA得4-5MB,應該慢過CARD

原帖由 yizi 於 2009-6-18 21:52 發表

除左差價之外,仲有就係傳輸速度,好在聽聞HDV有成8MB write,但HDA得4-5MB,應該慢過CARD

T10, T11 --- > 2MB/s write

HDA慢到想死, 買4G 再買8G sd 好過.