[窮] 想買一部機,有1080p hdmi ,睇到ts 就得既機, 最平幾錢?

唔想再將TS 轉做avi 再放電視播, 20 幾gb 都要等得幾耐下

標題個要求幾錢做到?

600A ,可唔可以用LAN 駁電腦睇電腦既片? how to do it?

600A ,可唔可以用LAN 駁電腦睇電腦既片? how to do it?
soarthroat 發表於 2012-2-25 10:51

sure, 你電腦用win7既話好簡單, vista我攪唔掂
去網路共和中心->進諧共用設定set晒共享就得

sure, 你電腦用win7既話好簡單, vista我攪唔掂
去網路共和中心->進諧共用設定set晒共享就得 ...
yizi 發表於 2012-2-25 11:20

條lan 線要駁係邊? 連pc, router 定modem?

條lan 線要駁係邊? 連pc, router 定modem?
soarthroat 發表於 2012-2-25 11:46

lan線當然駁router

lan線當然駁router
yizi 發表於 2012-2-25 11:48

即係我駁落router 果陣可以一次過上網同讀pc 既片??

阿師兄小弟對 media player 唔太認識想請教一下, 以上串流過片
部電腦係咪要開著先可以過到套片俾部 media player ?
Thanks

阿師兄小弟對 media player 唔太認識想請教一下, 以上串流過片
部電腦係咪要開著先可以過到套片俾部 media  ...
akira11092 發表於 2012-2-26 13:13

用電腦內的HD 去SHARE, 當然要開電腦
我就用外置HD (WD My Book Live), 駁router, 開左router 同HD 就可以用Media Player 無線睇片

依家D 機賣點之一係在線睇戲,上網就可以~DL都唔使~

依家D 機賣點之一係在線睇戲,上網就可以~DL都唔使~
juno9 發表於 2012-2-27 15:13

D畫質低到難以接受, 而且冇乜正野