1185仲要賣599人仔.
咁咪好貴

redhothits兄最近玩乜多?
買blu-ray writer自己焼disc?
掂唔掂有冇link?
T400 發表於 2012-2-28 21:31

係呀. T大
淘寶貨, 連運費約港元400. so far so good. 部機同你去展*/新高登見到既一樣(佢地賣$580)
樣係一手貨, oem包裝, 部機包膠, 再用膠袋入, 仲有一個大盒入住.
送一隻變型金剛3blu ray,  一條sata cable, 三粒羅絲.

暫時燒過三隻v 記printable 6x碟($85 10隻), 每隻燒約15-16分鐘,
全部都通過verify.
操作亦頗寧靜.

今晚pm條link俾你.

另外, 我買咗元谷x6
都唔算太差 (或者我用到/試咗既功能好少, 未見到佢地煩野)
睇電視, 轉台都算好順.
錄就搞野d, d folder/filename唔係繁中, 全部怪字, 可能係我set錯野.

我有D outdate唔知你地玩緊乜
allen2007 發表於 2012-2-29 15:55

講緊淘寶blu ray writer,
今時今日hd咁貴, blu ray writer做back up, 做儲存都係一個可以考慮既方案

不過唔夠HDD快速過嘢咁爽,
無晒位,唯有搵D值得保留先燒碟LU.
allen2007 發表於 2012-2-29 22:07

當係多一個唔同類型既media做backup咋.

今年內都唔知去唔去得返上年水平
仲有無平D方法
allen2007 發表於 2012-2-29 22:13

老實講, 我唔係咁睇好,
現在1500買3T, 你覺得點?

回想二十年前240MB都唔只呢個價

如果以上年最平6舊樓下有2T計,又真係幾貴,好在我仲未開始要套套BD ...
allen2007 發表於 2012-2-29 22:25

咁考慮吓blu ray啦

蟹仔唔生性,加小小嘢又當新chip,已經比佢玩夠啦

係時候進入高清新景界 ...
allen2007 發表於 2012-3-1 00:15

但係咁多油水, r記點捨得放棄

低價嘢,無乜肉食,除非加多粒chips以提高畫質同音效,
將會打死好多機,不過會對firmware編寫要求更高,呢方 ...
allen2007 發表於 2012-3-1 12:44

咁佢死都唔出新機, 齋出晶片, 等你地冇得比較, 一樣有排玩

好多個人產品已經有番相當高播放能力,如果再唔係畫質方便落手,
再難有生存空間,因為手機,平板發展得仲快 ...
allen2007 發表於 2012-3-1 13:06

但so far都冇消息

黎緊仲有1187出,比你有無興趣入手?
allen2007 發表於 2012-3-1 22:17

no la.剛買元谷x6冇幾耐, 唔想再洗錢.
屋企仲有部mygica mp300賣唔出