見d ching話sigma好掂咁,又想整番部分
請問有咩入門model推介?
HANDSOMEMAN 發表於 2012-4-2 15:09

幾百至幾千都有,睇吓你要D咩先比意見你啦.
可分為新舊chipset,有無BD MENU等基本分類.

睇mkv/mp4多,其次bdmv/iso所以想有BD MENU,另想個nfs易set d既
5知$1k度得5得呢?(chipset果d5係幾識簡) ...
HANDSOMEMAN 發表於 2012-4-2 15:43

出得MENU有8642/3,8647.
如果以8642計都要1K以上,8647要2K.

marvel 晶片呢
chungsm 發表於 2012-4-2 17:17

Marvell行network差小小,畫質完勝Sigma
不過兼容同穩定度,始終唔夠Sigma高.

THX!CHING,我睇過下用呢D chipset既MODEL,有D有埋BD ROM既MODEL 2K鬆D我都冇問題
請問Kaiboer k750Li好5 ...
HANDSOMEMAN 發表於 2012-4-2 19:01

大陸牌子無幾多部好
之前N3算係最好玩支援又夠,可惜已停產,
有BD ROM嘅,會小好多選擇,要等以上兩位玩Sigma前輩教吓路先得.

已在 淘寶 訂咗 m3d
chungsm 發表於 2012-4-2 21:10

幾時收貨?
我朋友都差唔多到貨,佢試玩完無問題,再幫我入.

應該明天或後天
chungsm 發表於 2012-4-2 22:58

你有咁多機會唔會搞個PK大會呢

有d送左比人 有d又賣左
而家唔係好多機 得番r200s和n3
加多部m3d
chungsm 發表於 2012-4-2 23:53

同一時間3款chipset,都可以比一比啦

打死都唔買
arrychiu 發表於 2012-4-3 00:01

你睇吓人地買返黎幾錢先啦
平又平過800B,又3D,當垃圾都仲要高幾班

如果計3D,900系列更加連尾燈都唔見

我覺得佢色彩取向似realtek,
唔覺得佢有Sigma自然細膩表現,
好多人話正係因為佢好Sharp,
等於New iPad我 ...
arrychiu 發表於 2012-4-3 00:18

就等chungsm兄賽後報告,咪知真偽

大把網友玩緊OPPO作比較,所用設備都係3D pojetor,3D plasma多.
8642/3自然細膩都唔夠8647黎.

唔好再用600A+SSD當真HiFi黎聽啦,
New iPad炒唔起,玩唔玩都把.
我仲以為你會講NOVO7添
你D 代理人都係算把啦,

等機到 2日都未有消息
chungsm 發表於 2012-4-3 12:48

你同邊個訂,深圳定北京?