想買部小米盒子比屋企人用, 但系無手寫系一個好大的問題

老人家中意電視劇,睇地圖,查資料,可以用小米接電視,但唔識打字, 貌似又唔可以用手寫板, 有無其他solution?

認真的答你,你不如買部 pad 再 output 出電視吧.
小米盒子本身design 都唔預你用o黎睇地圖查資料,就算裝到  d apps 都係當bonus,至於用唔用到d apps同 performance 係點無人保證到.咁又何必浪費金錢呢

老人家中意電視劇,睇地圖,查資料,可以用小米接電視,但唔識打字, 貌似又唔可以用手寫板, 有無其他solu ...
maymaypat 發表於 2013-5-22 19:32

$115 人仔,我"估"可以吧...

crabcrab 發表於 2013-5-23 13:28

岩岩淘左. 今晚返家試.

買部平板出電視啦

岩岩淘左. 今晚返家試.
yawoo 發表於 2013-5-23 13:58

淘左 K700? 試左包膠下俾樓主,ok 佢可以孝敬下老人家

回復 4# 167pk

回復 2# CEO_Gloomy

都曾經唸過, 但手機用mhl又充唔到電, 而且要拿住部野連接住咁多線, 老人家比較抗拒。所以考慮電視盒

crabcrab 發表於 2013-5-23 01:28 PM

呢個我都見過, 但我試過用GNote連接手寫板,最後都系無反應, 所以想知道得唔得,CHing試左通知聲

呢個我都見過, 但我試過用GNote連接手寫板,最後都系無反應, 所以想知道得唔得,CHing試左通知聲: ...
maymaypat 發表於 2013-5-23 16:17

手寫板通常都要 driver 吧, 呢個唔洗.