想看台灣電視台

請問睇台灣電視台是否只有cloud tv? (例如三立綜合、東森綜合、八大綜合、中天綜合…等)

我自已試過cloud tv好順,但畫質麻麻,過左試用無得用了
用過風雲直播,畫質麻麻,有時會疾同停左

請問有沒有其他免費app看?

回復 2# postmastur

最好係免費,收錢唔貴唔緊要
但要收錢的話好多人講新蕾lag,全球同X直播又好似盜鏈,Join左無保證

我已經有部雙核Android TV,唔想買過部,所以Dnet唔諗lu

回復  postmastur

最好係免費,收錢唔貴唔緊要
但要收錢的話好多人講新蕾lag,全球同X直播又好似盜鏈,Jo ...
hikaricoffee 發表於 2014-2-12 21:56

正如你之前試過, 免費個d 會窒, clouldTV 叫平價既就順, 但係就畫質麻麻.  基本上所有呢d app 都係咁.

免費 = lag, 睇唔到
平價 = 偶然會lag, 但係畫質差

俾錢既高價IPTV box 係咁既質素, 我估外邊d free 野唔會做得到.

你要又靚又唔lag 既話, 一係你住村屋裝獲, 一係就買高價IPTV盒.  外邊唔會有第2d 產品會做到.  簡單黎講, 你要又平有靚既話, 你可以死左條心.

回復 4# postmastur

師兄幅圖係cap 自電腦 mon or 相機影電視用麥格??

回復  postmastur

師兄幅圖係cap 自電腦 mon or 相機影電視用麥格??
村上麗奈 發表於 2014-2-16 01:48

出Mon 直接係電腦cap 圖.  用既係麥格.

Amo TV,台灣app。免費多源,有D源畫質麻麻,但睇節目啫!唔好厭尖啦!問下姑姑就會話你聽。

不過揾的時候 ...
starwise 發表於 2014-2-16 07:29

我諗想買得IPTV box 黎睇台灣節目, 就係有要求先會咁做.  你無要求既話, 上youtube 過後睇咪得囉, 邊洗買IPTV box 睇直播?

咁你想買得IPTV 有要求既話, 就係希望有d 質素下睇直播.  外邊free 野或者平價野, 先唔講佢lag 唔lag, 我諗好難有咁樣質素既康熙來了.

好多台灣電視台而家都有HD
cloud tv嚟講, 其實睇HD台都OK的
普清台畫質係差, 不過其他app/機亦唔係好好多

終於找到個免費,畫質算可以
但台灣台唔齊,睇住先

剛剛用手機影