回覆  frankiepoon

咁我play mp4 多.

mkv 今晚可以試試. 但外掛字幕就真係唔知了.

我有paid a ...
hellfighter 發表於 2016-3-30 13:55

我果隻chromecast 2都係幫人買, 上次就咁mirror手機播片聲畫同步(1080p 60Hz out @ 4KTV)

Chromecast V3 應該4月底前會出... 點解唔等吓

Chromecast V3 應該4月底前會出... 點解唔等吓
ccken99 發表於 2016-3-31 16:00

係!? 是否4k output

我係NOTEBOOK只可以CAST YOUTUBE 去電視, SCREEN 射唔到去電視, 今日搵吓搵吓终於搵到原因, 如下
我跟佢方法CLOSE"媒體路由器" 都係唔得, 係咪要DL CHROME 48

設定 Chromecast

重要事項:如果您使用 Chrome 49,將無法在 Chrome 作業系統、Mac 或 Windows 上使用 Chrome 瀏覽器設定 Chromecast 裝置。如要查看正在使用的 Chrome 版本,請在網址列輸入 chrome://version。Google Chrome 旁邊會顯示下列數字:47 (或 48/49).X.XXXX.XX。
如果您使用 Chrome 49,請前往這裡瞭解關閉「媒體路由器」的方法,以便在 Chrome 作業系統、Mac 或 Windows 上成功使用 Chrome 瀏覽器設定 Chromecast 裝置。

回覆 52# ccken99

V2 出左得半年. 有V3. 邊度聽番黎既消息呀?

回覆  frankiepoon

咁我play mp4 多.

mkv 今晚可以試試. 但外掛字幕就真係唔知了.

我有paid a ...
hellfighter 發表於 2016-3-30 13:55

試左chromecast plugin, 係好順, 仲可以off-screen, 不過外掛唔到字幕

用Chromecast 2,  cast 到mytv/viu app 嗎?

用Chromecast 2,  cast 到mytv/viu app 嗎?
tskso 發表於 2016-4-4 02:24

用緊Chromecast 1代,兩個app都唔支援casting

要用Mirror先得

ccken99 發表於 2016-3-31 16:00

睇cpu chromecast 2都好洋垃圾feel,等3好耐了

tskso 發表於 4/4/2016 02:24

你可以手機開左個app.射到電話就得.

via HKEPC Reader for Android