關於nvidia shield android remote半日無電問題

想問有無用家係咁
Bad Friday new egg新買2017版送到黎一開機就無電已經怪怪地之後換左sony頂到一個禮拜仲要待機一直換左幾次都係待機一個禮拜無電(無論完全全關機同睡眠都係咁)
今日再試兩個鐘無左3分1仲要係睇緊戲無郁過佢
之前隻now e入左粒電玩左半年都無事
唔知有無得rma返nvidia整

via HKEPC IR Pro 3.5.0 - iOS(2.4.0)

幾年前買既shield 係一樣問題.  要rma 既話又要寄又麻煩, 我end up買左隻藍芽版既小米搖控器.  不過千期唔好掉左原裝個remote, 你重裝os 一定要用到佢.

https://detail.tmall.com/item.ht ... &_u=t1dasc22041

幾年前買既shield 係一樣問題.  要rma 既話又要寄又麻煩, 我end up買左隻藍芽版既小米搖控器.  不過千期唔 ...
postmastur 發表於 2019-1-29 23:01

岩岩用左隻now e tv連左但home button 同play button 無反應用其他會唔會又係咁
因為我買電池都洗左兩個幾水
定係買多隻2015叉電版remote

via HKEPC IR Pro 3.5.0 - iOS(2.4.0)

岩岩用左隻now e tv連左但home button 同play button 無反應用其他會唔會又係咁
因為我買電池都洗左兩個 ...
kevlincheng 發表於 2019-1-30 15:20

我只可以話你聽, 我樓上條link 個隻藍芽版work 囉.

我只可以話你聽, 我樓上條link 個隻藍芽版work 囉.
postmastur 發表於 2019-1-30 21:58

好似下左架
https://m.mi.com/commodity/detail/1182700038呢隻唔知得唔得

2015版個REMOTE係勁快無電, 手掣就D電勁, 半年無用過都仲有50% 電量.

用HDMI CEC既遙控eg. LG好過啦

請問知唔知最新版仲有冇食電問題?

同樣用兩用冇電 換幾次電仲壞埋
果陣係買連手制既版本 個手制跌幾次都未壞,要比錢再買既話,原廠就買手制好過

再唔係就android TV remote app

幾年前買既shield 係一樣問題.  要rma 既話又要寄又麻煩, 我end up買左隻藍芽版既小米搖控器.  不過千期唔 ...
postmastur 發表於 2019-1-29 23:01

小米搖控器係咪

全部 android box 都用到?