[測試] NowE 盒有 update,由 7.1.2 一野升到 9.0

原本係 7.1.2

去 update

Reboot後自動提示需要更新搖控 fw

提示要重新配對搖控

設定哥版改左少少,版本顯示係 9

另外講講

常用既 Youtube 冇左

要自己去 Google play 裝返

Ching有無買plan睇波? 如果有請試下update後睇live會唔會好窒?

小弟買咗英超Plan諗緊好唔好買埋個盒睇波,因為手機射去電視睇(Sony Android TV) 成日都彈番出黎好唔穩定,如果用個盒睇穩定就會入手.

唔該晒。

via HKEPC Reader for Android

Update後自己裝嘅apps可以繼續用? 可以選擇不更新定強制?

Ching有無買plan睇波? 如果有請試下update後睇live會唔會好窒?

小弟買咗英超Plan諗緊好唔好買埋個盒睇波 ...
ekin 發表於 2019-8-7 12:33

會 Join 英超/西甲 plan

不過今個星期先開季

根據上季經驗尚算穩定

不過畫質就的確一般

平過 nowtv同冇合約係要付出代價

Update後自己裝嘅apps可以繼續用? 可以選擇不更新定強制?
frankfrank 發表於 2019-8-7 12:44

可以手動停止更新

不過應該過一排/或者 reboot 又有升級提示

繼續可以自己裝 apps

不過部份唔會係 home 顯示 icon

回覆 2# ekin

試下答你,你個情况唔穏定,糸因爲 Android TV 版既 Chromecast (TV/Box)唔糸 Native ,原装既chromecast device,會俾 Android TV 既 Stable 好多。收支 Chromecast 2 代吧,再唔糸,出支新3代,水貨都糸2佰尾可以。

至於 NowE Box,你有門路平過$200收到就可以考慮一下。因為呢隻野,我個隻都長放糸度,只糸要黎試 Apps 用。

update完要wipe嗎?
thx

update完要wipe嗎?
thx
kevinfong 發表於 2019-8-7 12:50

唔駛

之前我自己裝既 apps都留係道

只係冇左 Youtube 要重裝

好抵玩,我二手入 $80

依部野係未睇吾到4k netflix?