[開箱] 創維OLED 問題

最近想換部55時電視,見到創維有部55S 8價錢好抵,心思思,想問下有冇人用過?畫質如何?
多謝先!

via HKEPC Reader for Android

我最注重畫面流暢度,想問一下邊度有得試?

最近想換部55時電視,見到創維有部55S 8價錢好抵,心思思,想問下有冇人用過?畫質如何?
多謝先!

via HK ...
Jonny2 發表於 2019-8-29 06:52

我只可以話日系牌子

貴係個影像引擎

哩個係其他大陸牌子複製唔到

而畫質要求人人唔同

睇你既取態

我只可以話日系牌子

貴係個影像引擎

哩個係其他大陸牌子複製唔到

而畫質要求人人唔同

睇你既取態 ...
kofz 發表於 2019-8-29 07:19

咁師兄原則上建議買邊部比較好,我指55吋、OLED 嗰啲!

多謝先!

via HK ...
Jonny2 發表於 2019-8-29 06:52

我係55S8用家, 畫質其實唔錯, 不過佢有2個大缺點:
- 佢個OS好惡好霸道, 超多廣告, 最初開機有60秒強迫廣告, 算可接受, 但後來變得好嚴重, 每次開"設定"都會先播15秒強迫廣告 (最尾我頂唔順, 跟網上教學, 係Router層面block)
- 畫面唔太流暢, mytvsuper設定為4K60HZ, 畫面會明顯窒(電視已開"運動模式"), 要設定為4K50HZ先好少少

回復 5 #samchung04

多謝你寶貴意見

創維,買左你可能後悔

創維,買左你可能後悔
chue 發表於 2019-8-29 18:56

咁TCL呢?

我係55S8用家, 畫質其實唔錯, 不過佢有2個大缺點:
- 佢個OS好惡好霸道, 超多廣告, 最初開機有60秒強迫廣 ...
samchung04 發表於 2019-8-29 16:15

係咪得大陸水貨先係咁?行貨無咁多廣告掛?好似小米行貨電話,都無乜廣告

係咪得大陸水貨先係咁?行貨無咁多廣告掛?好似小米行貨電話,都無乜廣告

via HKEPC Reader for Android ...
yanchoki 發表於 2019-8-30 08:55

我係吉吉島買, 行貨