請教電視盒子打機問題

家中準備買新電視,好大機會買sony
而且想買個盒子睇其他野,但盒子可以裝app,我想知噤既情況下,可唔可以裝ga ...
dirtyman1984 發表於 2019-9-4 12:00

絕對可以

不過 android tv rom 仲有幾多位剩擺 game

預左要將 game rom 擺係 u盤

家中準備買新電視,好大機會買sony
而且想買個盒子睇其他野,但盒子可以裝app,我想知噤既情況下,可唔可以裝ga ...
dirtyman1984 發表於 2019-9-4 12:00

咁你要買s905, 有lakka同Sxr095(類似, 唔記得串法)

via HKEPC Reader for Android

有邊隻好介紹?
dirtyman1984 發表於 2019-9-5 09:52

梗係 NVIDIA SHIELD TV

應該lag到玩唔到

應該lag到玩唔到
a189252158 發表於 2019-9-5 14:24

舊世代 8/16bit game 應該冇問題

3d哥 d就難講

買啦,就算唔可以,裝個樂播投屏就可以玩多樣 MIRACAST 手機射上大 MON 玩又得

買啦,就算唔可以,裝個樂播投屏就可以玩多樣 MIRACAST 手機射上大 MON 玩又得
chue 發表於 2019-9-5 23:42

搭問樂播投屏可唔可以就咁intranet投?因朋友屋企冇寬頻,想淨用旅行router放wifi投屏。

(由 HKEPC Android 手機版 發出)

miracast 係唔需要處於相同 wifi network , 只要 2 部機都 support miracast 而且係可以 wifi 直接連線範圍內即可