請教一下Philips電視連接 creative soundbar

請教一下
買Philips 42" 電視送creative soundbar
電視本身無藍芽又無耳機Output插口
能否自己加藍芽dongle 但又無地方做pair設定
應該點樣才能播放電視嘅聲響呢
謝謝CHING們

冇optical/冇hdmi/冇coaxial嘅連接方法?

就係乜都無
想睇下有無高人指教

請教一下
買Philips 42" 電視送creative soundbar
能否自己加藍芽dongle ...
Jip仔 發表於 2019-10-2 11:07

有冇Video 同 Audio output RCA頭,即係三色線,如果有,红色白色駁落soundbar,配返適當接線

有冇Video 同 Audio output RCA頭,即係三色線,如果有,红色白色駁落soundbar,配返適當接線 ...
tskso 發表於 2019-10-2 12:09

都無

電視咩型號?

電視咩型號?
siukat 發表於 2019-10-2 13:19

原來係 43"
Philips 43PUD6701

SPDIF 數碼音效輸出  1(同軸)

https://www.philips.com.hk/c-p/4 ... -led/specifications

Soundbar 乜型號,有咩輸入?

請教一下
能否自己加藍芽dongle ...
Jip仔 發表於 2019-10-2 11:07

只可以經藍牙?

via HKEPC IR Extreme 4.2.3 - Android(4.2.0)