想1111買個盒子..主要是看youtube和大陸..有沒推介?

想1111買個盒子..主要是看youtube和大陸..有沒推介?
小白一名

小白一名
judyho 發表於 2019-10-19 07:38

YouTube基本上任何內置Google既都睇到

大陸節目就視乎你用乜 apps睇

同埋你會唔會入牆

via HKEPC IR Extreme 4.2.3 - Android(4.2.0)

华为无线网络机顶盒家用wifi电视盒子高清移动投屏器全网通4K魔盒

睇得大陸野多好易被洗腦,輕則變藍絲重則變5毛再嚴重就共青

例如睇呢D,高危

https://www.youtube.com/channel/UC7Vl0YiY0rDlovqcCFN4yTA

如果要睇4k 請skip呢個reply, 呢個盒我覺得只適合1080p, 因爲cpu普通

用緊tx3 mini-a , 2/16g 有藍牙 support 5ghz wifi (有人話spec講明無5ghz wifi, 所以呢個屬於bonus, 睇你彩數), cpu比較普通 s905w 屬於基本款(4k 好似只有30fps but anyway我接1080p細mon係房仔睇 ), 上1688.com批發 2個, 均價130人仔一個 但未計算post fee.  剛入手.   在未推出av1新格式硬解之前, 我覺得已經足夠了 .  缺點係唔支持netflix , 因爲無認證 and 個android 8.1 係32bit system

回覆 4# chue

咁就大劑

回覆 5# wilsonleung318

我又係用緊tx3 mini
想問吓你有冇用過gamepad係work?

回覆  wilsonleung318

我又係用緊tx3 mini
想問吓你有冇用過gamepad係work?
karma 發表於 2019-10-28 23:21

我部野係android 8.1,  有藍牙. 無試過gamepad,亦無gamepad係手.
    試過連藍牙耳機ok同mouse 都無問題

如果要睇4k 請skip呢個reply, 呢個盒我覺得只適合1080p, 因爲cpu普通

用緊tx3 mini-a , 2/16g 有藍牙 supp ...
wilsonleung318 發表於 2019-10-20 22:01

請問支援Google cast嗎?

回覆 9# semson

有cast screen功能,  不過我用兩個android機search左一下, search唔到個 盒仔