請問有關HDMI分線器問題

各位師兄好:

想問下有冇師兄知道有邊一隻HDMI SPLITTER SUPPORT以下功能
1.HDMI 2.0a
2.HDCP 2.2
3.4k60HZ
4.HDR
5.最主要係可以BYPASS到HDCP訊號的

我已經有一隻係SUPPORT以上大部份野,但係就唯獨出唔到HDR...聽人講話要SUPPORT HDR就要HDMI 2.0A,唔知係咪...
我已知PS4, XBOX 等等可以關HDCP,但有D設備係關唔到的,一定要開HDCP先出到
因用O係CATURE卡方面的

如有感謝提供, 淘寶或AMAZON或牌子型號都可
謝謝

各位師兄好:

想問下有冇師兄知道有邊一隻HDMI SPLITTER SUPPORT以下功能
1.HDMI 2.0a
2.HDCP 2.2
3.4k60HZ ...
anguslee2012 發表於 2019-10-25 23:09

冠艺hdmi2.0分配器 4K高清一进二出电脑电视分屏器影音视频1分2路

一般講明18g就支援 hdr

不過哩款係解除唔到 hdcp

via HKEPC IR Extreme 4.2.3 - Android(4.2.0)

冠艺hdmi2.0分配器 4K高清一进二出电脑电视分屏器影音视频1分2路

一般講明18g就支援 hdr

不過哩款係解 ...
kofz 發表於 2019-10-25 23:40

OH...解除唔到就冇計了,唔該哂師兄
我用緊呢款...乜都好,係支援唔到HDR
https://www.amazon.co.uk/Zoetec- ... -Blue/dp/B0743DRH4W

...
anguslee2012 發表於 2019-10-25 23:58

入面話佢支援HDR,莫非有蠱惑?

入面話佢支援HDR,莫非有蠱惑?
高登阿伯 發表於 2019-10-26 01:49

是的, 佢入面有寫, 但係我點試都係唔得的, 4K60P果D就乜都有
下面D REVIEWS都有人答係唔SUPPORT HDR的

是的, 佢入面有寫, 但係我點試都係唔得的, 4K60P果D就乜都有
下面D REVIEWS都有人答係唔SUPPORT HDR的 ...
anguslee2012 發表於 2019-10-26 02:17

this zoetec splitter device does not support hdr, since that requires hdmi 2.0a and this is only hdmi 2.0
By Aaron B. on 24 February 2019

this zoetec splitter device does not support hdr, since that requires hdmi 2.0a and this is only ...
anguslee2012 發表於 2019-10-26 02:19

THX

...
anguslee2012 發表於 2019-10-25 23:58

重點

Max baud rate: 13.5Gbps

並唔係 18Gbps

via HKEPC IR Extreme 4.2.3 - Android(4.2.0)

重點

Max baud rate: 13.5Gbps

並唔係 18Gbps

kofz 發表於 2019-10-26 03:48

原來係咁...佢上面仲寫住支持HDR...暈
唔該哂,師兄

終於買到隻合符哂自己要求的分配器

4K60P, HDR, HDMI2.0, 智能破解了HDCP2.2的盒子!!

好多聲稱做得到以上功能,但有的做到前面,就破解唔到HDCP2.2
可以終止找尋分配器之旅了