求推薦 電視盒子

老母用緊個HD600A就打柴
播播下會自己熄機

扒左呢版幾頁
GT-king
GT-king pro
x96max+
呢幾部如何? 第一部好似唔錯 問過客服仲話支援NETFLEX 1080P 或 4K...
另外 小米盒子S 如何?!仲平D...但以前買過小米盒子同樂視盒子...好多都睇唔Q到 已送去垃圾房
海美迪 而家D盒子又如何?(型號睇到眼花..) 見佢用海思CPU...性能同兼容等等好唔好?
仲有無其他參考資訊或推介?!

PS即將申請NETFLIX..但唔係必要條件 因為部盒子放o係佢房

比較多問題 先謝過

小米盒子s 先係 netflix 認證 盒子wor。 沒認證的係行唔到4k連1080p都去唔到。

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - iOS(3.0.0)

要睇Netflix就小米盒子S或者Fire TV Stick 4K啦
無認證嘅盒睇Netflix睇唔到UHD

要睇Netflix就小米盒子S或者Fire TV Stick 4K啦
無認證嘅盒睇Netflix睇唔到UHD
hdr 發表於 2020-6-14 17:19

因為剛扒文時 見有網友話得..
剛追問下客服..
話要自行破解
剛google過又見到話用kodi可以播到netflix 1080
想買前做下功課 唔得都唔緊要
因為係愛黎取代部himedia hd600a

因為剛扒文時 見有網友話得..
剛追問下客服..
話要自行破解
剛google過又見到話用kodi可以播到net ...
DoraemonKing 發表於 2020-6-14 18:48

自行破解=Netflix 一發現就可以隨時收你皮

風險自己考慮

你睇得 Netflix

基本上得 米盒/Fire TV/shield tv

哩幾個選擇

via HKEPC IR Extreme 4.2.3 - Android(4.2.0)

要netflix的話就正正經經買米盒
睇到netflix又build-in chromcast,有買貴冇買錯

不過樓主話netflix唔係必 ...
C-Leung 發表於 2020-6-14 07:24 PM

想問吓c 兄,有咩盒仔最平內置chromecast嘅盒介 ?

想問吓c 兄,有咩盒仔最平內置chromecast嘅盒介 ?
筒仔 發表於 2020-6-15 01:03

米盒

行 Android tv

又睇 Netflix 4k

又係港行

via HKEPC IR Extreme 4.2.3 - Android(4.2.0)

米盒

又睇 Netflix 4k

又係港行

via HKEPC IR Extreme 4.2.3 - Android(4.2.0) ...
kofz 發表於 2020-6-15 03:49 AM

其實呢排c 兄推介D 淘寶貨 x96max+ 可唔可以裝D app 黎用到 類似 chromecast  咁既 function ?

其實呢排c 兄推介D 淘寶貨 x96max+ 可唔可以裝D app 黎用到 類似 chromecast  咁既 function ? ...
筒仔 發表於 2020-6-15 08:35

基本上都內置chromecast