有冇人用緊政府送嘅數碼電視。我有少少心得想分享

我揀嘅係30幾 inch嘅TCL電視

resolution 得760p定係768p

好似得翡翠台定係TVB新聞台信號先正常,其他台一下有畫面一下就藍畫面快速閃爍,我係住公屋墻邊有電視訊號cable連接電視

畫面顔色好鬼淡少少蒙,細心睇畫面有起塊

淘寶睇過呢個model賣300幾...

好似得翡翠台定係TVB新聞台信號先正常,其他台一 ...
edchow 發表於 2020-11-19 21:22

唔係點賺到盡

via HKEPC IR Extreme 4.2.3 - Android(4.2.0)

回覆 2# kofz

公道d講
包送貨,安裝,turn台,仲要包售後保養
哩d都係成本來架

`其他台一下有畫面一下就藍畫面快速閃爍,我係住公屋'   ask Housing management to fix
`淘寶睇過呢個model賣300幾'  maybe choose set top box better
any model no. of tv ?

樓主,有無相睇下?

唔使錢喎, 我都想換一部呀

好似得翡翠台定係TVB新聞台信號先正常,其他台一 ...
edchow 發表於 2020-11-19 21:22

好似好光荣咁喎!
送埋4K电视机配套AppleTV连全景声音响系统好唔好?
做蛀米大虫都仲嫌三嫌四嫌米碎
正所谓大种乞儿,得食又嫌猪乸肉!

通常呢D係 4電一腦回收貨