新手請教 買機頂盒定單版電腦?

主要睇netflix 裝到原裝apk 玩舊game (玩超任街機 ps可不用)
咁應該揀邊個 ?
x96max+(唔知係咪最新型號)定raspberry 4b pi?
求指教

主要睇netflix 裝到原裝apk 玩舊game (玩超任街機 ps可不用)
咁應該揀邊個 ?
x96max+(唔知係咪最新型號)定r ...
yin2510 發表於 2021-1-16 22:05

睇netflix

唔係經過認證既盒子只有480畫質

x96max+ 同 raspberry 4b pi 都冇認證

via HKEPC IR Extreme 4.2.3 - Android(4.2.0)

買盒仔

回覆 2# kofz

有認証既有咩推介?

回覆  kofz

有認証既有咩推介?
yin2510 發表於 2021-1-17 13:01

最容易買到又有港行係小米盒子

最齊支援係Chromecast with Google TV

最强硬件 NVIDIA SHIELD TV

另類選擇 Fire TV Stick 4K/Fire TV Cube/TiVo Stream 4K

以上全部都出到 Netflix 4k hdr

Chromecast with Google TV
NVIDIA SHIELD TV
Fire TV Cube
TiVo Stream 4K
Dolby Vision 得以上4款出到

via HKEPC IR Extreme 4.2.3 - Android(4.2.0)

簡簡單單 上林雪網搵部有藍牙語音remote嘅小米盒子/小米盒子S,300零蚊夠晒用
唔好買錯小米盒子1/2就得

簡簡單單 上林雪網搵部有藍牙語音remote嘅小米盒子/小米盒子S,300零蚊夠晒用
唔好買錯小米盒子1/2就得 ...
C-Leung 發表於 2021-1-17 22:10

小米盒子可以玩到超任街機game?

小米盒子可以玩到超任街機game?
yin2510 發表於 2021-1-18 02:22

2d game 應該冇問題

雖然U係S905X

不過小米盒子係唔支援EmuELEC

回復 10 #kofz

竟然
仲以為s9xx就support