有冇辦法係Xbox one上面睇Viutv?

爭電視失敗
notebook做其他野, 電話睇又嫌細
xbox one駁大Mon 係idle, 想用來睇viutv
但係brower去viutv官網睇出error
有冇其他方法?

買個 CHROIMECAST 用電話射上 MON

爭電視失敗
notebook做其他野, 電話睇又嫌細
xbox one駁大Mon 係idle, 想用來睇viutv
但係brower去 ...
digimon04 發表於 2021-3-22 02:34

買隻 android 盒, 或者直頭執部 mini pc
or
https://www.gamepur.com/guides/x ... s-display-app-guide

回覆 3# dipsy

我試下cast去xbox先

其實我有android電視盒, 但係駁住電視, 唔想駁來駁去
btw, 真係好奇怪, 77台網上直播都睇到, 係睇唔到99台, 而且網上乜link都有, 係冇viutv直播link

回覆  dipsy

我試下cast去xbox先

其實我有android電視盒, 但係駁住電視, 唔想駁來駁去
btw, ...
digimon04 發表於 2021-3-25 23:51

藍viu咪有直播

樓主咁有創意? 會唔會考慮買部switch 睇電視?

樓主咁有創意? 會唔會考慮買部switch 睇電視?
patrickleohk 發表於 2021-3-26 20:10

我就係一毫子都唔想使先問 所以chromecast都唔會買
買switch不如買ipad

講起ipad, 今日用人地部ipad去viutv網站睇直播都係出error, 要app先睇到

可能要砍掉重練,但唔值得咁做

XBOX 有冇得裝 CHROME?

装kodi

装kodi
hanzawa 發表於 2021-3-27 11:22

有冇教學? 裝完kodi要點做?
願聞其詳