想買Sony 55吋 X9500H請教

小弟最近買左間樓,想買返部好少少的電視,因對電視不熟,睇到Sony 55吋 X9500H Series 4K Ultra HD 好似唔錯,但價錢似乎price上價錢比起淘仔貴起唔少,不知淘仔買的此款電視能收得到本地的電視聲畫嗎?聽有師兄話可能唔得,如果唔上淘記,有冇其他方法入手?

謝謝

大陸版唔係androidtv,即係無google play
電視接收就應該無問題

我是在香港買大陸水機9500H,同行貨是有d吾同,可以自己安裝apk !比行機平好多,風險自己衡量

我是在香港買大陸水機9500H,同行貨是有d吾同,可以自己安裝apk !比行機平好多,風險自己衡量 ...
國大代表 發表於 2021-4-8 10:37

係咪price商家上面的所謂「海外中文版」?

大陸版唔係androidtv,即係無google play
電視接收就應該無問題
NeTZoO 發表於 2021-4-6 23:29

多謝師兄

Sony 55X90J RMB5699

小弟最近買左間樓,想買返部好少少的電視,因對電視不熟,睇到Sony 55吋 X9500H Series 4K Ultra HD 好似唔 ...
samsamhk 發表於 2021-4-6 14:31

用緊 X9000H香港版
香港版 remote 有 netflix 同 google play 制
試過 較台有問題打去客戶服務可以 remote control 幫你檢查
3年保養

大陸版嘅價錢係比有Android tv 嘅,係平一大截,我都貪佢平買咗

入面都有啲大陸嘅app,喺刪除唔到嘅
而且個藍牙遙控器,係有支咪可以語音搜尋,一插電就會自動連接電視,就算自己刪除,都係會自動駁返

我部電視只係一個Mon,用Apple TV 上網睇嘢

大陸版嘅價錢係比有Android tv 嘅,係平一大截,我都貪佢平買咗

入面都有啲大陸嘅app,喺刪除唔到嘅
而且個 ...
yms901 發表於 2021-4-9 10:11

大陸apps不是問題,小弟一般用來睇NAS的電影

Sony 55X90J RMB5699
clementsze 發表於 2021-4-8 15:08

邊度有做咁便,最便都人仔6千幾