如只係為左電視度睇UTUBE Chromecast 4 好定 APPLE TV 方便?

同埋播一D 比較吃資源既片
例如4K HDR 60FPS 邊一部會流暢的?

用緊apple tv, 個utube app好流下
awdcft 發表於 2021-9-2 23:28

點解咁講呢?

用緊apple tv, 個utube app好流下

其實我主要是用APPLE TV 黎睇UTUBE 出4K HDR 60, 貪佢一定播得順, 盒仔其他野我應該好少會用
所以諗緊好 ...
momolee 發表於 2021-8-27 02:03

chromecast with google tv啦,平咁多

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - iOS(3.0.0)

用iphone 其實唔駛諗啦,appletv 唔係唯一選擇咩?
還是你唔需要聯動?
NeTZoO 發表於 2021-8-26 09:08

其實我主要是用APPLE TV 黎睇UTUBE 出4K HDR 60, 貪佢一定播得順, 盒仔其他野我應該好少會用
所以諗緊好無直接買部XBOX S X 會實際D, 可以打埋機 (因為XBOX S X 個UTUBE 都可以出到4K HDR 60
好流暢, 但當然XBOX S X 現價唔平貴過買部APPLE TV 好多
聯動即係用個IPHONE AIR PLAY 經部APPLE TV 出電視?

Apple Music 我本身有用開
用iPhone 或win 聽下歌仔
momolee 發表於 2021-8-23 02:30

用iphone 其實唔駛諗啦,appletv 唔係唯一選擇咩?
還是你唔需要聯動?

HI-RES仲高D?!
咁我咪有籍口換DAC囉!!
1個閒人 發表於 2021-8-24 15:11

換啦,換啦
我岩岩都換左部新amp

我都等緊,傳聞年尾到
佢hires好似高過tidal,applemusic
marklau 發表於 2021-8-24 15:07

HI-RES仲高D?!
咁我咪有籍口換DAC囉!!

講無損音樂, 我都等緊spotify出無損