大家覺得,一般電視機行貨,食水可以去到幾深??

話說之前星期六陪人睇電視,而我自己就一值想買SONY X85J的43吋,但價錢一路都係心理關口
成日覺得貴
咁星期六個日順便問下,諗住都係8000頭左右都唔會買
點知個SALES話:$7380,做分期的加多$200,SONY再加送$300超巿禮劵

平到我叫左出黎,我即時比錢約時間送貨

但諗返兩頭,其實行貨食水食左幾深?
需然淘寶貨無得比,但行貨一口氣同建議零售價比一口氣跌成$1000
仲要有回贈,真係嚇到個口都合唔埋........

可能我係窮L
$7380  我唔覺得 驚喜
我都要等 收齊 5000蚊
買部 $3400 TCL 43"

我覺得香港貴過淘寶30%,都算合,
因要改到付合香港呢個小小市場,開發成本相對高.
但事實係香港貴淘寶100%

我覺得香港貴過淘寶30%,都算合,
因要改到付合香港呢個小小市場,開發成本相對高.
但事實係香港貴淘 ...
1個閒人 發表於 2021-9-8 22:54

我睇返淘寶,43吋X85J價錢,都要差唔多4500-5000人仔,圍返港幣都要差唔多$6000未計運輸
咁佢$7380已經包運輸、安裝同拆舊機(限機架都係SONY),你計返條數又同淘記又唔會相差太遠

我睇返淘寶,43吋X85J價錢,都要差唔多4500-5000人仔,圍返港幣都要差唔多$6000未計運輸
咁佢$7380已經包運輸 ...
sunhikari 發表於 2021-9-9 10:28

咁恭喜你, 起香港遇到有良心商人

內地行貨公價人仔4359. (大約HK$5200)
香港行貨特價HK$7080.

咁恭喜你, 起香港遇到有良心商人

內地行貨公價人仔4359. (大約HK$5200)
香港行貨特價HK$7080 ...
1個閒人 發表於 2021-9-9 11:15

邊到$7080咁抵??
呢個價堅無得輸

邊到$7080咁抵??
呢個價堅無得輸
sunhikari 發表於 2021-9-9 11:20

7380-300超市劵, 咪7080囉

7380-300超市劵, 咪7080囉
1個閒人 發表於 2021-9-9 11:29

哦,即係我個價

其實佢鋪頭個網上商店,都仲係報$8050
真係唔明佢點可以同一間公司個價可以差咁遠

哦,即係我個價

其實佢鋪頭個網上商店,都仲係報$8050
真係唔明佢點可以同一間公司個價可以差咁遠 ...
sunhikari 發表於 2021-9-9 11:40

你都買左喇, 唔好諗人賺左幾多囉

好好地執靚D訊問線, 電源線, 迎接新機啦

買左就算啦,你買得行貨

都係唔想煩同有保養

唔好諗水貨幾錢啦,自尋煩惱