其實而家出i7 定 q9450好呢?

效能會相差得遠嗎?
我如果有7000budget, 唔使hard disk , dvd
而家出q9450+ati4870好
定係等多日排出i7好呢?

主要用黎photoshop 執相, 打fsx , call of duty之類games, bt, 睇高清

i7 啦, 話晒都新d

依家出i7
Q9450已經停產
得番太監版既Q9400
一係就Q9550
不過價錢比i7貴
i7係貴在塊x58版
長遠計都係i7+x58好
i7($2400)+x58($2600)+4870($2000)
岩岩好$7000左右

計漏ram tim.....

i7 但係7000 BUDGET...
U 2500.. 板 2500... 4870 1800??
咁D DDR3 RAM 呢XD  買1G.....200   -,-

有d 靚/勁o既X48/P45板都過$2000蚊一塊,所以其實重點唔響板同U身上.

DDR3比DDR2就真係貴一大截,仲有1GB x 3雞肋定2GB x 3再貴多d o既煩惱~~~

唔換底板就出q9450+i4870啦。

嘩~估唔到一陣就咁多師兄reply. thx thx~

如果唔用4870呢~?
i7+4850 or (2 x 4650 cross fire) + Mainboard + 3G Ram + 牛 + case

可以嗎?

原帖由 kenting 於 2008-12-17 10:59 發表
嘩~估唔到一陣就咁多師兄reply. thx thx~

如果唔用4870呢~?
i7+4850 or (2 x 4650 cross fire) + Mainboard + 3G Ram + 牛 + case

可以嗎?

我冇玩交火.....只係諗如果交火4650會唔會大食過4850/4870?咁隻牛又要加碼~~~

原帖由 K_C_ 於 2008-12-17 11:21 發表

我冇玩交火.....只係諗如果交火4650會唔會大食過4850/4870?咁隻牛又要加碼~~~

聽聞用電少過4850