全天候22吋mon用高清標清dvd上網780g細機箱經濟list, 多多指教!!

2GB A-DATA AD2G80N 標準版Standard (D2-800) 139  278
MagicPro Pro DMB-TH/Analog 高清數碼電視接收棒 525  525
640GB W.D 6401AALS Caviar Black (3Gbs/SATA2/32M) 485  485
SPI 300w細火牛 Micro ATX PowerSupply 298  298
LG 22xDVD±RW GH22LS30 黑盒 SATA+光刻 208  208
Gigabyte MA78GM-S2HP (AMD780G+SB700/ AM2+) 630  630
AMD Athlon64x2 ADO5000DD (2.6G/1MB/65W/65nm/AM2) 425  425
to Refresh Data / Total Qty- 8 / Total Price HK$ : 2849

順便有無散熱優良既細機箱可以推介一下?

22吋mon睇高清同標清, 有時會睇下dvd燒下dvd, 上下網, 打少少機
機箱已經有啦, budget3000以下越少越好, 如無問題就去馬架啦, 無得返轉頭, 所以請師兄指教一下!!

用其他780g 板會平少少

高清usb 唔洗5xx

一兩佰大陸牌貨 / 兩三佰台灣牌都已經好好

如果可以, 我覺得用咭好過用usb

原帖由 byleung 於 2008-12-21 14:22 發表
用其他780g 板會平少少

高清usb 唔洗5xx

一兩佰大陸牌貨 / 兩三佰台灣牌都已經好好

如果可以, 我覺得用咭好過用usb

用呢隻mb我覺得比較可靠(真係唔想有手尾), 又有128mb, 不過師兄有咩心水推介? 我對mb認識真係好少
兩三佰台灣牌請問邊度有得執? 有無心水?
用手指其實係因為我想方便多部機都可以輪流用到, 但都請講講用卡有咩好處? 有無心水推介? 多謝師兄

原帖由 hardplastic 於 2008-12-21 14:20 發表
全天候22吋mon用高清標清dvd上網細機經濟list, 多多指教!!
2GB A-DATA AD2G80N 標準版Standard (D2-800) 139  278
MagicPro Pro DMB-TH/Analog 高清數碼電視接收棒 525  525
640GB W.D 6401AALS Caviar Black (3Gbs/SATA2/32M) 485  485
SPI 300w細火牛 Micro ATX PowerSupply 298  298
LG 22xDVD±RW GH22LS30 黑盒 SATA+光刻 208  208
Gigabyte MA78GM-S2HP (AMD780G+SB700/ AM2+) 630  630
AMD Athlon64x2 ADO5000DD (2.6G/1MB/65W/65nm/AM2) 425  425
to Refresh Data / Total Qty- 8 / Total Price HK$ : 2849
22吋mon睇高清同標清, 有時會睇下dvd燒下dvd, 上下網, 打少少機
機箱已經有啦, budget3000以下越少越好, 如無問題就去馬架啦, 無得返轉頭, 所以請師兄指教一下!!

個人建議
MagicPro Pro DMB-TH/Analog 高清數碼電視接收棒 <- 覺得用咭好d,而且買USB不用買咁貴,$3xx-4xx巳經好好,Analog有冇雖要?
Gigabyte MA78GM-S2HP (AMD780G+SB700/ AM2+) <- 我用會NV,睇高清電視用NV好過用ATi,就算是780G都唔駛買咁貴

回覆 4# 的帖子

用analog係因為想起房(電腦起房)睇標清台
用780g係因為經濟問題
jw之前用過塊780g, lan出左問題, asrock係因為有師兄話用半年d cap就爆, mp以前個名又麻麻, 所以揀呢塊
同埋我想請問有無sideport 128mb對22mon黎講睇高清輸出分別明唔明顯?

MagicPro DMB-TH/Analog EXTREME 高清數碼電視PCI-E CARD HKD 480
如果用卡既呢張大家覺得點?

原帖由 hardplastic 於 2008-12-21 15:05 發表
jw之前用過塊780g, lan出左問題, asrock係因為有師兄話用半年d cap就爆, mp以前個名又麻麻, 所以揀呢塊
同埋我想請問有無sideport 128mb對22mon黎講睇高清輸出分別明唔明顯?

128MB Sideport有同無輸出應該無咩分別

原帖由 byleung 於 2008-12-21 15:12 發表

128MB Sideport有同無輸出應該無咩分別

128MB Sideport既意義請問在於邊度?
如果用唔著就買塊平少少既算啦

原帖由 hardplastic 於 2008-12-21 15:05 發表

用analog係因為想起房(電腦起房)睇標清台 <- digital 睇唔到標清? digital睇標清仲清仲正,analog用黎睇閉路電視
我用緊MP呢塊,因為無乜廠出NVhttp://www.magic-pro.com/product/socketAM2/A78M-HD.htm
因為之前用ATi 2400pro主睇高清,好多爆格問題
p.s. 我只是電腦用家,不是玩家