4000左右amd機,聽日出,幫手睇睇ok?

AMD PHENOM II X3 710 HDX710WFGI CPU [AM3] BOX 盒裝
GIGABYTE GA-MA78GM-S2HP/AM2+ AMD780G,M.ATX M/B
Galaxy影馳 9800GT HDMI PCI-E 512MB DDR3
WD 640GB 6401AALS SATA II/32MB HDD
Corsair TWIN2X4096-6400C5 DDR2 800 4G Kit (2Gx2)
ANTEC EA430 EARTHWATTS 430W 火牛
Pioneer DVR-217BK 20X DVD Writer /SATA/黑/盒裝

有冇咩大問題咁?
火牛夠唔夠用,同埋底板gigabyte好唔好?

火牛一定夠力。不過比我就會買AMD Phenom X4 9650 AM2+ 2.3GHz                         HK$960。。始終都係4核。

原帖由 leunggod 於 2009-3-10 17:06 發表
火牛一定夠力。不過比我就會買AMD Phenom X4 9650 AM2+ 2.3GHz                         HK$960。。始終都係4核。

見多人推薦用phenom II 既3核,諗住都應該OK
4核反而唔太需要,我未追求玩GTA4住
咁個LIST係咪即係OK?
我聽日出機喇

底板有冇其他推薦?
驚去到無貨,可以轉買其他

原帖由 s030311 於 2009-3-10 17:12 發表

見多人推薦用phenom II 既3核,諗住都應該OK
4核反而唔太需要,我未追求玩GTA4住
咁個LIST係咪即係OK?
我聽日出機喇

我覺得其他都ok啊。

原帖由 leunggod 於 2009-3-10 17:23 發表

我覺得其他都ok啊。

咁就安心喇

除非打算3變4如果唔係,買3核唔係咁抵玩.
加少少錢買810或920仲好
個人比較支持買a cpu 配a卡,4830或4850

原帖由 jeff_extergo 於 2009-3-10 17:29 發表
除非打算3變4如果唔係,買3核唔係咁抵玩.
加少少錢買810或920仲好
個人比較支持買a cpu 配a卡,4830或4850

a卡聽人講多問題,雖然多數都係配AMD
nV卡配INTEL咁,但nV配AMD都應該唔差,我覺

原帖由 s030311 於 2009-3-10 17:36 發表

a卡有咩問題?暫時未有。。。除咗打simcity societies之外,其他games均非常暢順

原帖由 s030311 於 2009-3-10 17:36 發表

而家A卡頂死左N卡wo..
N卡真係pro use,玩graphic,玩3d製作依d最高質量的野先有用
但A卡for打機,睇片用唔見得比N卡差
而且最主要問題係N卡貴,買得張N卡的價錢,你可能可以買張仲勁的A卡
(除非真係玩Graphic咁冇得講,真係N卡好d)