想砌一部玩到gta ge電腦

大約3500左右 得唔得       cpu 用intel

1. ANTEC EA380 EARTHWATTS 380W 火牛 HK$ 380 1 HK$ 380
2. BIOSTAR P43-A7 P43 ATX M/B HK$ 495 1 HK$ 495
3. ColaMax HD4850 PCI-E 512MB DDR4 HK$ 985 1 HK$ 985
4. Intel Core 2 Duo E7400 (2.8GHz) CPU/3M BOX 盒裝 HK$ 936 1 HK$ 936
5. Kingston DDR-2 800MHz 2G Ram HK$ 139 2 HK$ 278
6. LG GH-22NP20 22X Super Multi DVD Writer 黑/白色 HK$ 175 1 HK$ 175

總數: HK$ 3249
加埋人工$150 機箱$200

原帖由 bit0101 於 2009-3-11 06:58 發表
大約3500左右 得唔得       cpu 用intel

3,500gta唔係打唔到,但係要預咗顯示設定要較低,如果高一定唔順。

原帖由 ds9flo 於 2009-3-11 07:56 發表 EarthWatt 380W 可能蚊少少, 不如買 SPI 450W, 差不多價
當然antec好啦。。。。級別都唔同。

原帖由 leunggod 於 2009-3-11 09:42 發表

3,500gta唔係打唔到,但係要預咗顯示設定要較低,如果高一定唔順。

當然antec好啦。。。。級別都唔同。

四核走唔甩
除非你新機都諗住玩 800 x 600 姐

原帖由 wing1234 於 2009-3-11 09:46 發表

四核走唔甩

3.5K四核又難D

原帖由 wing1234 於 2009-3-11 09:46 發表

四核走唔甩

resolution對隻game既GPU affect大,但係對CPU 影響同其他一樣
個結始終係CPU到

3.5k開唔開到都係一個問題啦.
開住個畫面冇得郁你制唔制先.
cola卡,熱到咩咁.

原帖由 jeff_extergo 於 2009-3-11 11:23 發表
3.5k開唔開到都係一個問題啦.
開住個畫面冇得郁你制唔制先.
cola卡,熱到咩咁.

開到。。。理論上9600gt都得。。只不過玩嘅時候會有機會以為自己玩緊gta vice city

隻HARD DISK 錢去左邊 =.=