求$3000-4000 list

小弟想砌部新機 大約預3千到4千 連display卡
有部機係到吾知有冇d咩可以留低呢?
CPU:DualCore AMD Athlon 64 X2, 2700 MHz (13.5 x 200) 5200+
主機板        JW-RS780G-UVD+64M
RAM卡: 2GB的,
小弟打機最多都係玩l4d cso e d game,,
另外想問下:: lan線係咪普通電腦店都有得買??

原帖由 aiyume 於 2009-6-8 22:36 發表
你部機有無多小小資料?
eg:火牛/HDD/DVDRW
有無其他想留,CASE?

..

磁碟機        Hitachi HDP725025GLA380  (250 GB, 7200 RPM, SATA-II)
DVD RW Optiarc DVD RW AD-7200S  
E 2個可?? 火牛好炸-.-實換啦/0\..
case都會換嫁啦..做吾到風流..做到都好差..

原帖由 aiyume 於 2009-6-8 23:17 發表
HDD覺得夠用可以唔買
DVDROM仲用到,可以慳咪
想攪咪CPU散熱,可換風神鍛/Hyper 212, 2xx.00

同意
全部用舊,除左下面d野

AMD PHENOM II X4 810 HDX810WFGI CPU [AM3] BOX 盒裝 HK$ 1,330
ASRock A780GMH-128M/AM2+ AMD 780G M.ATX M/B HK$ 510
Kingston DDR-2 800MHz 2G Ram HK$ 185  (如果已經有一條2GB嘅RAM,買一條已經夠)
Inno3D GTX260-GOLD PCI-E 896MB DDR3 HDMI HK$ 1,470
CORSAIR PS-CX400 CMPSU-400CXUK 400W 80+ 火牛 HK$ 390

原帖由 aiyume 於 2009-6-8 23:17 發表
HDD覺得夠用可以唔買
DVDROM仲用到,可以慳咪
想攪咪CPU散熱,可換風神鍛/Hyper 212, 2xx.00

條ram都應該可以留返可??

原帖由 aiyume 於 2009-6-8 23:46 發表

板可以唔換,JW780G夠晒,最高可以SUPPORT 95W CPU,日後出左非125W既CPU都可以再升
DISPLAY都可以唔洗用到咁勁,佢玩既都唔係對DISPLAY有太大要求.除非為日後.

睇漏眼樓主有塊780g添。。。display林住介紹好d日后打機唔駛下下upgrade姐,加上budget許可