求助 -- AMD $4,500 希望少超

請各位師兄建議, 以下組合有物需要改善, 唔該晒!

< $4,500, 小弟有 oc概念, 但無 oc 經驗; 希望可以通過增加 cpu 倍頻, 唔加電壓下少超.

用途主要係上網, 睇片, 小量 autocad繪圖, 玩 call of duty @ 19' LCD, 可能遲d 轉 24' LCD

處理器: AMD Phenom II 710
主機板: Gigabyte GA-MA770-UD3 (Rev. 2.0)
記憶體: Kingston KVR800D2N5/2G (DDR2-800 2GB x 2 CL5)
顯示卡: HIS HD 4850 IceQ 4 1GB
電源供應器: Maxpower GPA510
機箱: 2theMax 2718S
硬碟機: Seagate ST3500418AS SATA II 500GB
光碟機: Pioneer DVR-117/BK (想用 SATA 版, 但無貨)

顯卡用4890 1GB開心d,價錢差大概400左右。。。

牛用corsair cx400或者antec ea380好d

原帖由 leunggod 於 2009-6-10 01:46 發表
顯卡用4890 1GB開心d,價錢差大概400左右。。。

牛用corsair cx400或者antec ea380好d

唔該晒師兄!
我都有想過 4890 1GB, 不過真係一闊三大, 牛又要用d 大d輸出功率, 會爆 budget 喇

師兄, 仲有無好d 0既牛推介, 夠力推張 4850 / 4890 呢?

原帖由 電腦初心者 於 2009-6-10 02:09 發表

高手~ 上面叫人用4890~ 下面介紹隻380W牛俾人..........
仲有~ 4850 1GB版 1150價位同 4890 1640咁上下o既價位點樣差400蚊???
1640-1150 = 400??

邊似師兄你日日咁得閑留意電腦好似人地留意個股市咁啊。。。我根據jumbo網頁個價格網黎估計,樓主要買嘅話就會自然去格價咖啦。380有咩問題。我覺得冇,所以我咁樣介紹。唔該你啦,收收把口啦,我得罪咗你d乜啊?:funk:

原帖由 電腦初心者 於 2009-6-10 02:20 發表

4890又係你推介~ EA380又係你推介
EA 380推 HD4890???? 山埃組合..............

多謝

回覆 8# 的帖子

真係好山埃  唔夠力唔在講
隻EA380又得1個6PIN電
4890玩6+8 個8都唔知搵咩插
唔通真係買雙大4換8咩...
佢真係教壞哂d電腦新手

回應返樓主先
處理器: AMD PHENOM II X3 720 HDX720WFGI CPU [AM3] BOX 盒裝 (Black Edition)          HK$ 1,088.00
(710無得教倍頻架...720先有)
主機板:BIOSTAR TA790GX 128MB AMD 790GX M/B          HK$ 685.00         
記憶體: Kingston KVR800D2N5/2G (DDR2-800 2GB CL5)*2   HK$183*2
顯示卡:HIS HD4850 PCI-E 1GB DDR3 IceQ4          HK$ 1,120.00
              HIS HD4890 PCI-E 1GB DDR5                       HK$ 1,640.00         
電源供應器:OCZ OCZ500MXSP ModXStream 500W Modular Gaming 火牛          HK$ 559.00
機箱: HK$ 200 簡自己鐘意既 前12cm後12cm對流已經足夠
硬碟機: Hitachi 500GB 50GLA360 SATA II/16MB HDD          HK$ 392.00
光碟機: Pioneer DVR-217 20X DVD Writer /SATA/盒裝          HK$ 210.00

4850 總價4620 超左少少
4890 總價5140 可以既我會出4890

等得既就等多個月 4890會由249美元降至199美元
http://global.hkepc.com/forum/vi ... p;extra=&page=1

樓上幾位
錯左可以指証但唔好過晒火,ok?