Sorry.....
chinabyte 發表於 2010-9-26 23:50

哈哈:)

買番黎砌左兩個鐘, 最後開到機, NO畫面
發現未插底板另一PIN4 POWER CABLE
跟手安埋WIN7, 唔洗15分鐘!

買番黎砌左兩個鐘, 最後開到機, NO畫面
發現未插底板另一PIN4 POWER CABLE
跟手安埋WIN7, 唔洗15分鐘! ...
vodkawater 發表於 2010-9-27 00:01

講真唔係依家先潤你.....如果轉I5....應該快過你依家既I7

講真唔係依家先潤你.....如果轉I5....應該快過你依家既I7
168bbs 發表於 2010-9-27 00:03

WHY I5 BETTER?
唔緊要, 我對上一部AMD 2500 都用左成七年, 而部都起碼都到4-5年喇.

WHY I5 BETTER?
唔緊要, 我對上一部AMD 2500 都用左成七年, 而部都起碼都到4-5年喇. ...
vodkawater 發表於 2010-9-27 00:15

因為如果 單一個程式...都無幾多個可以行晒8核
8核無錯係有8個工人做野..但8個人資質一般
但有幾多個時候你會叫齊8個人做野呀
你會唔會又玩GAME..."同時" 又做PHOTOSHOP...又上網
即好多時都係叫1-2個人做野...8個...有好多人請返黎白囉人工

回復 8# 168bbs

咁又係,要壞咩型號都死

係依家出電腦野唔洗QC...
大家都係1.2年換機
點同之前...囉上手都5-6年呀

因為如果 單一個程式...都無幾多個可以行晒8核
8核無錯係有8個工人做野..但8個人資質一般
但有幾多 ...
168bbs 發表於 2010-9-27 00:23

EXCATLY
買高頻CPU更為有用

EXCATLY
買高頻CPU更為有用
grxgr 發表於 2010-9-27 13:50

但 就算 P4 出到4.0
都快唔過 CORE 2 3.0
因為依家好多野都用到2核
4核最少2樣野UP 先會用得上
8核想玩晒佢...我估係得RAR 同RANDER 片...果D先會用得上...
平日只會白收人工