求高清文書機List ( 有張全新既HD 5450 512MB )

求高清文書機List 屋企有張全新既HD 5450 512MB
用途:睇高清電影,BT,文書處理
要求:穩定,耐用,中等大小直立機箱
可選較高規格硬件(如較高W數火牛) 方便日後零件因損壞/升級更換

求高清文書機List 屋企有張全新既HD 5450 512MB
用途:睇高清電影,BT,文書處理
要求:穩定,耐用,中 ...
tp724b0yz 發表於 2011-10-12 00:56

Intel Dual Core Pentium G840 (2.8GHz)/LGA 1155/3M Cache/32nm CPU BOX 盒裝        HK$ 639               
MSI H61MA-E35 (B3) H61,DDR3,LGA 1155,HDMI,USB3.0,SATA3 6Gb/s M.ATX M/B 全固態電容 [B3 Stepping]        HK$ 545               
WD Caviar Blue 5000AAKX 500GB SATA3/16MB HDD        HK$ 309         X2       
Corsair DDR-3 1333MHz 4G Ram CMV4GX3M1A1333C9        HK$ 169               
COOLER MASTER RC-360-KKN1-GP (黑色, 橫直均可) ATX Case        HK$ 270               
ANTEC NE450C NeoEco 450W 80Plus 火牛 (藍色盒)        HK$ 430               
LG GH-24NS70 24X DVD Writer /SATA/黑色        HK$ 137               
總數:        HK$ 2808
內顯已足夠高清硬解
可轉I3-2100
呢隻火牛夠推單6PIN DISPLAY 方便升級
2隻HDD 一隻OS一隻BT
個CASE最好加隻12CM FAN做側板抽入 原裝HS已夠做~

Intel Dual Core Pentium G840 (2.8GHz)/LGA 1155/3M Cache/32nm CPU BOX 盒裝        HK$ 639               
MSI H61MA-E35 ( ...
風吹草動 發表於 2011-10-12 01:59

我應該唔需要兩個hdd 至於條list我應該岩用 多謝建議 希望有其他既意見

我應該唔需要兩個hdd 至於條list我應該岩用 多謝建議 希望有其他既意見
tp724b0yz 發表於 2011-10-13 01:04

1隻OS 1隻用黎BT 有起事上黎都唔怕

1隻OS 1隻用黎BT 有起事上黎都唔怕
風吹草動 發表於 2011-10-13 01:06

但分割磁碟區唔得嫁咩..

但分割磁碟區唔得嫁咩..
tp724b0yz 發表於 2011-10-13 07:13

如果成隻死 咁你咪連電腦都冇得用LO

如果成隻死 咁你咪連電腦都冇得用LO
風吹草動 發表於 2011-10-13 07:31

我打算如果係咁既話到時先換-3-

我打算如果係咁既話到時先換-3-
tp724b0yz 發表於 2011-10-13 19:08

咁咪冇電腦用LO....

咁咪冇電腦用LO....
風吹草動 發表於 2011-10-13 19:09

壞左可以換嫁嘛-口-

壞左可以換嫁嘛-口-
tp724b0yz 發表於 2011-10-13 20:53

佢既意思係DATA LOST

當然D data覺得唔重要可以唔backup 或者有其他backup途徑e.g. 外置hdd, 都可以選擇唔hdd x2