[有望?] 礦難 UPDATE, Ethereum 跌至 140USD !!!

依次礦難其實係由於 Ethereum 爆 seed 所至, 但由六月中高位 $400+ 就一直跌
一日內由 200USD 爆到落 140USD
依幾日都見到好多人放 礦機 放顯卡
希望礦難完指日可持
準備睇住二手成堆成堆既二手顯卡放出黎
準備定見 10 張 10 張 RX470/480/570/480/1060/1070 咁放
個人會覺得
RX470 $800
RX480 $1000
RX570 $1000
RX580 $1400
1060 $1400
1070 $2200
可以考慮, 真係指日可持

坐等有大量1060 6GB/1070賤賣收場
雖然嗰陣都係11系出嘅時候

唔怪得係FB不停見人放卡...
5日前 有條友放asus strix 1070 o8g 放4200仲話下批貨 你預新卡4600-4800啦
當堂嚇一跳

砌機組合

砌機組合
yjfoeg 發表於 2017-7-10 20:01

好多人想砌機, 但顯卡太貴

跌勢唔算太樂觀

其實聽敢耐, 咩野叫"礦難"

跌勢唔算太樂觀
邪惡的化身 發表於 2017-7-10 21:09

其實返到 RX570/580 未斷市既位

其實聽敢耐, 咩野叫"礦難"
peter_boy 發表於 2017-7-10 21:56

礦難其實指今次炒 Ethereum 炒都好高, 所以好多人 加入挖礦, 啲礦工買起哂啲 RX470 / 480 / 570 / 580, 搞到全部中價位 包括 GTX 1060 / 1070 都貴到呀媽都唔認得
http://www.hkepc.com/forum/viewt ... &extra=page%3D1

其實返到 RX570/580 未斷市既位

礦難其實指今次炒 Ethereum 炒都好高, 所以好多人 加入挖礦, 啲礦工 ...
餃粉 發表於 2017-7-10 22:19

咁衰架...D人

咁衰架...D人
peter_boy 發表於 2017-7-10 22:25

有錢賺, 係人都賺, 我都賣左我本身用緊兩張 580