請問Intel NUC既玩法

請問Intel NUC係咪無HDD同Ram?

因為唔想煩,如果去正都、央田果D一次過買埋HDD同Ram的話 我知道佢仲幫你砌埋

但我想問係呢D鋪連埋HDD Ram買,係咪有得連埋平價正版Windows?

大概咩價錢?

謝謝

定係簡單D買Zotac好?

因為我睇中左Intel NUC7 I3 BNK

應該係兩碌Ram,一塊M.2 SSD 試新野玩M.2

同一間買的話係咪有平價OEM windows跟?大概咩價錢?

謝謝

好似吾可以買 Windows OEM 版, 要包 Windows 做乜吾買其它品牌?

我是巳有 Windows 10 的 license key 先買 NUC.

因為我睇中左Intel NUC7 I3 BNK

應該係兩碌Ram,一塊M.2 SSD 試新野玩M.2

同一間買的話係咪有平價OEM win ...
Rosa 發表於 2017-7-13 00:43

去旺電買水貨home retail $9xx,好過買oem

去旺電買水貨home retail $9xx,好過買oem
望月小妖 發表於 2017-7-13 10:32

如果oem係咪都咁上下價錢?

如果係佢幫你砌,OEM 肯定無問題
不過正如另一位師兄講,買水貨RETAIL 好過
再唔係,自己去UK AMAZON買,HOME 應該平過香港
PRO 嘅話,呢排加左價,應該同香港差唔多(WIN10)

如果係佢幫你砌,OEM 肯定無問題
不過正如另一位師兄講,買水貨RETAIL 好過
再唔係,自己去UK AMAZON買,HO ...
masseffect 發表於 2017-7-13 11:25

我知道OEM冇問題,但知唔知大概咩價錢?

win7 win10都ok

我知道OEM冇問題,但知唔知大概咩價錢?

win7 win10都ok
Rosa 發表於 2017-7-13 11:41

WIN10 珍寶價
RETAIL 950
OEM 920

WIN10 珍寶價
RETAIL 950
OEM 920
masseffect 發表於 2017-7-13 14:34

買機連oem都係呢個價嗎