出機地點一問。

大家好,一般黎黎去去都係個啲地方。想大家俾下意見,比較下。

-旺電海鮮坊
-SSP 3C -capitxl, comdxx, centralxxxxx
-其他(請列明)

以我所知好似海鮮坊比較平但保養有啲係自己保,唔係行?
3C之間就無話咩大分別,一般都係個別服務員問題。好似capitxl 好啲?

仲有無其他咩特別野?

大家好,一般黎黎去去都係個啲地方。想大家俾下意見,比較下。

-旺電海鮮坊
-SSP 3C -capitxl, comdxx, ce ...
howardyiu 發表於 2017-7-16 17:18

Jumbo 因為我成日經過, 唔洗特登 去 SSP
我買 mon 通常係 Comdex, 水冷係 Cap, 砌機 Centralfield, 但三間都冇問題

回覆 2# 餃粉

飯粉ching,我一直諗緊出邊張gpu好,諗住1080 8g,打一般大作全開,gta,個啲喇,但8g同牌子都好多款,請問有無咩建議?應該asus giga 靚啲?

仲有牛既話,本來想antec neoeco 2 550w(夠用?), 想再靚啲有咩建議?

可否幫忙解釋一下我知

回覆  餃粉

飯粉ching,我一直諗緊出邊張gpu好,諗住1080 8g,打一般大作全開,gta,個啲喇,但8g同牌子都 ...
howardyiu 發表於 2017-7-16 18:15

用緊咩 U, 多唔多 HDD 或者 多唔多 add-on card

珍寶, 它比3c平不少

回覆 4# 餃粉

諗住 1600x, 1 m2 ssd, 1 hdd, 最多之後加1Ssd, 係一張display card, 最多之後上ti

回覆 5# anthonylei

會唔會有咩保養問題?

回覆  anthonylei

會唔會有咩保養問題?
howardyiu 發表於 2017-7-16 19:15

出 Ryzen 既話, Jumbo 好似係自己保
另外你 budget 幾多

回覆 8# 餃粉

睇下分別幾大先,唔想犠牲其他野沖ti, 13k 左右連window, 要wd black m2 512, toshiba 3Tb, msi mortar MB, 1600x, case NZXT s340, 1080 8g, 牛, other cpu,case cooling